-

Vluchtelingenwerk dingt mee naar de Standaard Solidariteitsprijs 2023

Ook dit jaar werd Vluchtelingenwerk Vlaanderen genomineerd voor de De Standaard Solidariteitsprijs. Uit de méér dan honderd inzendingen werden er twintig geselecteerd. Onze advertentie werd gemaakt in samenwerking met Fightclub Belgium. 'Ik ga op reis en ik neem mee...?' Voor moeders op de vlucht, zoals Fariha, is dit helaas geen spelletje maar een kwestie van leven en dood.
Advertentie van De Standaard Solidariteitsprijs 2023 voor Vluchtelingenwerk

Vandaag vind je in De Standaard onze advertentie. Onder de slogan 'Ik ga op reis en ik neem mee... ?' vragen we aandacht voor mensen op de vlucht die een gevaarlijke reis ondernemen naar een veilige haven. Vorige maand verdronken nog meer dan 600 mensen op de vlucht tijdens de zware scheepsramp voor de Griekse kust nadat hun boot kapseisde. Het gaat om een van de meest dodelijke rampen op de Middellandse Zee. Deze ramp kon vermeden worden. Doen we werkelijk genoeg om deze tragedies te voorkomen? Vluchtelingenwerk gelooft van niet. Daarom voeren we actie om levens te redden.

Tot en met 14 augustus dingen twintig non-profitorganisaties naar de eenentwintigste editie van De Standaard Solidariteitsprijs. Dagelijks stelt een van de geselecteerden zich voor in een grote advertentie op de laatste pagina van de krant. Aan de beste creatie wordt een juryprijs uitgereikt in september.

De winnaar mag later dit jaar nog tweemaal paginagroot en gratis adverteren.

Onze advertentie is gemaakt in samenwerking met Fightclub Belgium, een onafhankelijk creatief reclamebureau in Mechelen.