SIAL Lubbeek

SIAL is een informeel netwerk, in 1999 gestart door inwoners van Lubbeek. Ook niet Lubbekenaren zijn actief binnen de groep. De werking functioneert op basis van vrijwilligheid en consensus.

De vluchtelingen hebben te maken met personen die individueel de volledige verantwoordelijkheid dragen voor alles wat zij zeggen en ondernemen, en niet met een organisatie of instantie. Tegelijkertijd worden de vrijwilligers in hun engagement gedragen door een grotere groep. De vluchtelingen beslissen ook zelf of, en in welke mate ze op ondersteuning van SIAL beroep doen. De vrijwilligers van SIAL zoeken altijd zo veel mogelijk officiële / professionele hulpverlening om de mensen door te verwijzen en te begeleiden. 

 

http://www.vluchtelingenwerk.be/vrijwilligersgroep/sial

Activiteiten

  • Lessen Nederlands in groep en individueel
  • individueel begeleiden van asielprocedure,
  • hulp bij integratie,
  • begeleiding bij medische, sociale en administratieve moeilijkheden,
  • materiële hulp.

Geen vaste agenda of ontmoetingsmoment. Nieuws, overleg en afspraken voor ad hoc samenkomsten via mail.

Samenstelling

Een 150-tal mensen volgen oproepen voor hulp en algemeen nieuws over de situatie in Lubbeek en berichten vanwege Vluchtelingenwerk en Gastvrij Netwerk, langs een gesloten nieuwsgroep.

Het aantal actieve vrijwilligers binnen het netwerk wisselt naargelang de activiteiten rond concrete samenwerkingsverbanden met families of alleenstaanden.

partners:

SIAL is lid van Vluchtelingenwerk Vlaanderen

SIAL is lid van Gastvrij netwerk 

Contactgegevens

 

Christine D'aes

3211 Binkom

+32 (0) 486 74 89 83

christine.daes@telenet.be

http://www.vluchtelingenwerk.be/vrijwilligersgroep/sial

 

Vacatures: vrijwilligers voor de wekelijkse Nederlandse les en de gelijktijdige kinderopvang, 's zaterdags van 10u tot 12 u zijn altijd welkom.