Bredene met een hart voor vluchtelingen

'Bredene met een hart' is een burgerinitiatief dat iets positiefs wil doen voor de nieuwkomers en voor alle mensen in precaire situaties. De organisatie beheert een eigen ontmoetingscentrum beheert en organiseert daar verschillende activiteiten. Deze zijn onder meer workshops, naaiateliers, praattafels, maaltijden enzoverder. Daarnaast voorziet de vereniging ook materiële ondersteuning, verschaft ze inlichtingen over het integratietraject en leven en welzijn in België en is het de bedoeling in de nabije toekomst een eigen buddysysteem uit te rollen. 

https://www.facebook.com/groups/998047050219445/?fref=ts&locale=nl_NL

Bredene met een hart voor vluchtelingen

Geschiedenis

Ons burgerinitiatief werd opgestart in september 2015, naar aanleiding van het vluchtelingenkamp in Duinkerke. Een jaar lang hebben wij ons met vrijwilligers ingezet in Duinkerke. Het jaar daarop kwamen heel wat nieuwkomers bij ons langs, we merkten op dat deze mensen ook heel wat hulp kunnen gebruiken en heel wat vragen hebben. We besloten om een ontmoetingcentrum te openen en onze activiteiten blijven groeien. 

Activiteiten

Het ontmoetingscentrum is een plaats waar we ieders nieuwe start willen vergemakkelijken door materiële hulp, een buddysysteem, een plaats waar mensen terecht kunnen voor info, warmte en een babbel, activiteiten en workshops. Voor heel wat vrijwilligers is ons ontmoetingscentrum een tweede thuis. Het ontmoetingscentrum zorgt ook voor inclusie aan beide kanten.
We blijven ons samen met de vrijwilligers ook inzetten voor de transmigranten in Zeebrugge, wekelijks wordt er op zondag gekookt.

Samenstelling

‘Bredene met een hart’ is een organisatie die bestaat uit een 70-tig tal enthousiaste vrijwilligersvluchtelingen/nieuwkomers inbegrepen.

Het initiatief wordt ondersteund door en werkt samen met gemeente en OCMW Bredene.

Contactgegevens

Contact opnemen