Vluchtelingen Infolijn en juridische helpdesk

Via onze Vluchtelingen Infolijn en juridische helpdesk beantwoorden we alle vragen die te maken hebben met asielzoekers en vluchtelingen. Onze gespecialiseerde medewerkers staan dagelijks voor je klaar om elke vraag snel, correct en steeds met een glimlach te beantwoorden.

Vluchtelingen Infolijn

Je kan de Vluchtelingen Infolijn contacteren voor al je vragen rond asiel, migratie en integratie.

Wanneer? Elke werkdag tussen 9u30 en 12u30 op 02 225 44 00 of via mail op info@vluchtelingenwerk.be

We doen ons best om je vraag binnen de vijf werkdagen te beantwoorden.

Juridische Helpdesk 

Voor juridische vragen rond asiel, migratie en integratie kan je terecht bij de juridische helpdesk die wij samen met het Agentschap Inburgering en Integratie open houden. 

 

 

 

Informatie op maat voor asielzoekers

Wil je meer weten over de asielprocedure in België? Of wil je asielzoekers begeleiden in een taal die ze begrijpen?

Neem dan zeker een kijkje op onze website: www.asyluminfo.be. Deze website bevat correcte informatie over de asielprocedure in zeven talen. Je vindt er ook informatie over de eerste stappen die je moet nemen na erkenning en contactgegevens van organisaties die je gratis kunnen bijstaan met je vragen.

Steun de Vluchtelingen Infolijn

De Vluchtelingen Infolijn kan jouw steun goed gebruiken. Dankzij jouw gift kunnen wij gerichte informatie blijven verzamelen en verspreiden naar een breed publiek.

Doe een gift

 

‘Vluchtelingenwerk Vlaanderen levert altijd fantastisch werk: snel, accuraat, up-to-date en zeer vriendelijk, ook belangrijk! Een onmisbare instantie voor zowel professionals als particulieren met een hart voor vluchtelingen. Broodnodig, zeker nu.’ (Lien Van de Kelder, advocate)

‘Onlangs contacteerden we jullie voor een persoon die vastzat in Vottem. De hulp van de bezoeker was zeer nuttig, zowel op psychologisch als juridisch vlak. Misschien is het ook bemoedigd om te weten dat betrokkene ondertussen is vrij gelaten en erkend is als vluchteling.’ (Tetty Rooze, vrijwilligster PSC Antwerpen)

‘Landeninformatie vormt één van de essentiële bouwstenen om het vluchtrelaas te kunnen staven op een grondige wijze. Efficiënte informatie, steeds up-to-date!’ (Sylvie Micholt, advocate)