Vluchtelingen Infolijn

Wil je vluchtelingen helpen maar je weet niet hoe?
Zie je het bos door de bomen niet meer met al die vaktermen?
Wil je asielzoekers helpen met hun asielprocedure?'
...

Via onze Vluchtelingen Infolijn beantwoorden we alle vragen die te maken hebben met asielzoekers en vluchtelingen. Onze gespecialiseerde medewerkers staan dagelijks voor je klaar om elke vraag, snel, correct en steeds met een glimlach te beantwoorden.

Hoe en wanneer de Vluchtelingen Infolijn contacteren?

Elke werkdag tussen 10u en 12u en tussen 14u en 16u.
Bel naar 02 225 44 00 of stuur een mail naar info@vluchtelingenwerk.be.
We doen ons best om je vraag binnen de vijf werkdagen te beantwoorden.

Behoort je vraag niet tot ons expertisedomein dan verwijzen we je door naar relevante organisaties, verenigingen ... die je wel kunnen helpen. Zo kan je voor al je vragen rond vreemdelingerecht die niet asielgerelateerd zijn terecht bij de juridische helpdesk van het Agentschap Integratie en Inburgering

30 jaar expertise

Onze Vluchtelingen Infolijn kan rekenen op de jarenlange expertise die Vluchtelingenwerk heeft opgebouwd in het asieldomein. Al bijna 30 jaar lang ondersteunt Vluchtelingenwerk Vlaanderen iedereen die asielzoekers en vluchtelingen wil helpen. Van advocaten en begeleiders, over vrijwilligers, tot scholen en bedrijven. Met objectief en accuraat juridische advies, neutrale en correcte herkomstlandeninfo en veel meer.  

Steun de Vluchtelingen Infolijn

Ben je tevreden met het verkregen antwoord? De Vluchtelingen Infolijn kan jouw steun goed gebruiken. Dankzij jouw gift kunnen wij gerichte informatie blijven verzamelen en verspreiden naar een breed publiek.

Doe een gift

 

‘Vluchtelingenwerk Vlaanderen levert altijd fantastisch werk: snel, accuraat, up-to-date en zeer vriendelijk, ook belangrijk! Een onmisbare instantie voor zowel professionals als particulieren met een hart voor vluchtelingen. Broodnodig, zeker nu.’ (Lien Van De Kelder, advocate)

‘Onlangs contacteerden we jullie voor een persoon die vastzat in Vottem. De hulp van de bezoeker was zeer nuttig, zowel op psychologisch als juridisch vlak. Misschien is het ook bemoedigd om te weten dat betrokkene ondertussen is vrij gelaten en erkend is als vluchteling.’ (Tetty Rooze, vrijwilligster PSC Antwerpen)

‘Landeninformatie vormt één van de essentiële bouwstenen om het vluchtrelaas te kunnen staven op een grondige wijze. Efficiënte informatie, steeds up-to-date!’ (Sylvie Micholt, advocate)