Road of Change

Road of Change 2019

15 jongeren gaan in de krokusvakantie op roadtrip langs de grenzen van Europa. Tijdens die roadtrip maken de deelnemers kennis met mensen op de vlucht, changemakers en politici. De voorbereidingen starten vrijdag 23 november 2018 tijdens een kennismakingsweekend in Antwerpen met alle deelnemers, begeleiders en partners. 

Road of Change is een ervaringsgericht leertraject over asiel en migratie waarin jongeren de kans krijgen om te ervaren hoe de situatie voor mensen op de vlucht werkelijk is, ontdekken wat de uitdagingen zijn voor het huidige asiel- en migratiebeleid en leren wat een actieve rol spelen kan betekenen. 

Wie gaat er mee?

15 jongeren werden geselecteerd uit verschillende scholen en jeugdorganisaties en zijn klaar voor een onvergetelijke ervaring. Hun enthousiasme is groot en hun motivatie bijzonder sterk.

Vijf middelbare scholen doen mee: Sancta Maria Leuven, Sint-Bavo Gent, Heilig Graf Turnhout, KA Berchem en Sint Gabrielcollege Boechout. Twee Jeugdorganisaties doen ook mee: Jeugdopbouwwerk Uit De Marge/CMGJ vzw in Geraardsbergen en Gigos Jeugdwelzijnswerk vzw.

In onze groep zit veel diversiteit en ook jongeren met een recent migratieverleden.   

Alle jongeren op een rijtje: Hicham, Tuur, Margreet, Patrycia, Quinty, Sarah, Demir, Adam, Rezwanullah, Jitske, Charlotte, Hanna, Leah, Ferre en Noa. 

 

Bezoek aan Duinkerke, Zeebrugge en Calais

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 januari 2019 vertrokken deze jongeren op weekend naar Duinkerke, Zeebrugge en Calais voor een eerste ontmoeting met vluchtelingen. Dit als voorbereiding op onze Road Of Change in de Krokusvakantie waarbij de jongeren langs de grenzen van Europa trekken.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de verhalen van deze jongeren? Volg hen via hun blogFacebook en Instagram.

Partners

Road of Change is een samenwerking tussen Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Uit de Marge en StreetwiZe • Mobile School