Road of Change

Road of Change 2019

15 jongeren gingen in de krokusvakantie op roadtrip langs de grenzen van Europa. Tijdens die roadtrip maakten de deelnemers kennis met mensen op de vlucht, changemakers en politici. 

Road of Change is een ervaringsgericht leertraject over asiel en migratie waarin jongeren de kans krijgen om te ervaren hoe de situatie voor mensen op de vlucht werkelijk is, ontdekken wat de uitdagingen zijn voor het huidige asiel- en migratiebeleid en leren wat een actieve rol spelen kan betekenen. 

Wie ging er mee?

15 jongeren werden geselecteerd uit verschillende scholen en jeugdorganisaties en hebben een onvergetelijke ervaring meegemaakt. Hun enthousiasme was groot en hun motivatie bijzonder sterk.

Vijf middelbare scholen deden mee: Sancta Maria Leuven, Sint-Bavo Gent, Heilig Graf Turnhout, KA Berchem en Sint Gabrielcollege Boechout. Twee Jeugdorganisaties deden ook mee: Jeugdopbouwwerk Uit De Marge/CMGJ vzw in Geraardsbergen en Gigos Jeugdwelzijnswerk vzw.

In onze groep zat veel diversiteit en ook jongeren met een recent migratieverleden.   

Alle jongeren op een rijtje: Hicham, Tuur, Margreet, Patrycia, Quinty, Sarah, Demir, Adam, Rezwanullah, Jitske, Charlotte, Hanna, Leah, Ferre en Noa. 

 

Steun de jongeren

Alle Road Of Change-jongeren hebben per school/werking een sponsorpagina waarop je iets kan storten om hen te steunen.

Klik hier voor een overzicht van alle pagina’s

Kan je niet kiezen welke jongere te steunen?

Klik dan hier voor een algemene gift aan Road Of Change

Dankzij jouw steun kunnen de jongeren het ruime publiek en politici wakker schudden voor de situatie van vluchtelingen aan de grenzen van Europa. Ze doen dat door alle ervaringen tijdens de Road Of Change onder woord en in beeld te brengen. Ze delen deze ervaringen zo breed mogelijk via sociale media en de klassieke media. 

Op basis van hun ervaringen maken ze ook aanbevelingen op waarmee ze naar Belgische en Europese politici trekken. Zodat de situatie voor vluchtelingen aan de grenzen veranderd en deze mensen de bescherming kunnen krijgen die ze zo nodig hebben.

Bedankt!

Bezoek aan Duinkerke, Zeebrugge en Calais

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 januari 2019 vertrokken deze jongeren op weekend naar Duinkerke, Zeebrugge en Calais voor een eerste ontmoeting met vluchtelingen. Dit als voorbereiding op onze Road Of Change in de Krokusvakantie waarbij de jongeren langs de grenzen van Europa trokken.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de verhalen van deze jongeren? Volg hen via hun blogFacebook en Instagram.

Partners

Road of Change is een samenwerking tussen Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Uit de MargeStreetwiZe • Mobile School en S.M.A.K.

 

            

Met de steun van

Road of Change wordt gesponsord door TentooAshoka en Evens Foundation.