'The Art of Becoming' (dvd)

The Art of Becoming

The Art of Becoming is een poëtische documentaire over drie minderjarigen uit Afghanistan, Syrië en Guinee. Alle drie hopen ze op een stabiele toekomst in Europa: Fattah zwoegt in Istanbul en hoopt om zo zijn reis naar Griekenland en daarna Italië te kunnen betalen, Saleh leeft nu drie jaar in Europa maar smacht naar zijn ouders, en Mamadou probeert zijn opleiding en job vol te houden ondanks het feit dat hij geen papieren meer heeft. Doorheen hun verhalen wordt het volledige proces van migratie blootgelegd: onrealistische verwachtingen over Europa, het leven in een zorgcentrum en de onophoudelijke strijd om uitzetting te vermijden.

De film borduurt voort op het boek ‘Vroeger is een ander land’, van Cathérine Vuylsteke. Daarin worden aangrijpende portretten geschetst van zeven jongens en één meisje die moederziel alleen in ons land aankwamen. Cathérine en Hanne maakten eerder samen al Silent Stories, waarvoor ze eveneens vertrokken van een boek van Catherine.
Lessen in het donker ontwikkelde voor leerkrachten die in hun klas aan de slag willen gaan een flightcase met infofiche, tien tips om rond de film te werken, enz. 

€17.00

Te bestellen via het formulier: bestellen