Publicaties

Toolkit voor vrijwillige voogden van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen

Om vrijwillige voogden bij hun taken te helpen, creëerden we een toolkit voor hen. Dit is een praktisch werkinstrument dat een houvast biedt tijdens de begeleiding van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen.

Enkel beschikbaar als download.

Het Dublin-onderzoek en het recht op familieleven: leidraad voor de advocaat

Het Dublinonderzoek en het recht op familieleven

Deze fiche behandelt het recht op gezins- en familieleven binnen de Dublin III‑verordening. Ze vormt een aanvulling op de fiche ‘Het Dublin-onderzoek: leidraad voor de advocaat’, waarin we het algemene onderzoek uitleggen.

Enkel beschikbaar als download.

Jaarverslag 2015

Nooit eerder had de Europese Unie het zo druk met het thema asiel en migratie. Nooit eerder werd er zo veel gepraat over Europese solidariteit. Nooit eerder stond die solidariteit zo onder druk. Die solidariteit zetten we graag centraal in dit verslag van een uitzonderlijk jaar, ons jaarverslag van 2015.

bestellen

Wat is een niet-begeleide minderjarige vreemdeling? - tijdelijk niet beschikbaar

Wat is een niet-begeleide minderjarige vreemdeling?

Heel wat kinderen vluchten naar ons land omdat ze op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en vervolging. Sommigen onder hen belanden hier helemaal alleen, zonder ouders of voogd. Zij worden ‘niet-begeleide minderjarige vreemdelingen’ genoemd. Maar wat is dat juist? In deze brochure kom je meer te weten over deze jongeren en leer je enkele onder hen kennen. 

Deze publicatie is tijdelijk niet beschikbaar.

Enkel beschikbaar als download.