De lege schommel

Zopas verscheen ‘De lege schommel; het verhaal van Azmi, een vluchtelingenkind’, het 32ste boek van de bekende en gelauwerde jeugdauteur Bettie Elias.

Het boek vertelt het verhaal van Azmi, een jongen van elf jaar, die met zijn familie uit het zwaar gebombardeerde Aleppo vlucht. Na een barre tocht door de bergen steekt hij met zijn zusje Rasha en zijn ouders de Middelandse Zee over in een veel te kleine boot. Na een angstaanjagende overtocht komen ze uiteindelijk terecht in een Belgisch opvangcentrum voor vluchtelingen. Daar moet Azmi wennen aan een nieuw leven in een vreemd land. Maar Azmi gaat gebukt onder een drukkend geheim.

Bettie Elias weet de gebeurtenissen die het leven van een vluchtelingenkind tekenen op een gevoelige manier te beschrijven. Hoe doe je dat, je thuis voelen in een land waar alles anders en vreemd is? Hoe maak je nieuwe vrienden? Of verdrijf je de nare herinneringen aan de oorlog?

Elias schreef een aangrijpend boek over afscheid nemen, vluchten en vriendschap. Met haar levensechte en boeiende verhalen won de schrijfster viermaal een Boekenwelp en kreeg ze vijf keer een bekroning van de Kinder- en Jeugdjury. Verschillende boeken werden vertaald naar het Duits, Engels, Frans en Deens.

Info: Uitgeverij Davidsfonds Infodok – WPG, 174 pagina's, vanaf tien jaar

 

Boek bestellen?

Je kan het boek hier bestellen.

€15.99

Enkel beschikbaar als download.