Wat zeggen de partijen?

Het is bijna zover, op 26 mei trekken we naar de stembus voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Al enkele maanden roepen we op om te stemmen voor een echt asielbeleid dat mensen op de eerste plaats zet. De mensenrechten staan dan ook centraal in onze aanbevelingen aan politici en beleidsmakers. Maar wat zeggen de partijen zelf?

Verslag Groot Asieldebat 2019 in KVS (11/5)

Een avond voor een écht asielbeleid

Mochten de toeschouwers zich nog afvragen waarom ze in de prachtige KVS waren verzeild, dan maakte onze directeur daar meteen korte metten mee: 'Vanavond is geslaagd als er oplossingen naar voor komen die mensen terug voorop zetten.'

Booklets met goede praktijken op vlak van wonen, werk en onderwijs

Ben je benieuwd naar onze nieuwe publicaties met 'goede praktijken' op het vlak van wonen, werken en onderwijs? Wil je leren van organisaties en beleidsmakers die 'out of the box' denken en handelen om sociale grondrechten te realiseren? 

Vluchtelingenwerk Vlaanderen maakte drie booklets samen met ORBIT vzw als inspiratie voor praktijkwerkers, lokale overheden en overheidsactoren. Je kan ze hieronder gratis downloaden.

Kom naar Het Grote Asieldebat op zaterdag 11 mei

Wil jij op 26 mei stemmen voor een echt asielbeleid? Kom dan zaterdag 11 mei naar Het Grote Asieldebat van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Die dag bieden we je in de KVS Box (Brussel) gesprekken, stellingen, experts, politici en veel meer aan. Zo kan jij op 26 mei een geïnformeerde keuze maken en mensen voorop zetten in het asielbeleid. 

Klik hier om je in te schrijven

11.11.11 en Michaël R. Roskam lanceren kortfilm

(G)een verkeerde toekomst

De wereldberoemde regisseur Michaël R. Roskam en 11.11.11, de koepel van de Vlaamse Noord-Zuid beweging sloegen de handen in mekaar voor de productie van de kortfilm 'Een Verkeerde Toekomst'. Roskam kon voor deze fictiefilm beroep doen op de acteurs Jan Decleir, Natali Broods en Romy Louise Lauwers. 

Exclusieve verkoop foto's Road of Change

Ons project Road of Change treedt naar buiten! Vorige week vrijdag in het SMAK, tussendoor heel wat getuigenissen over heel Vlaanderen, een reportage bij de Nomaden van Rudi Vranckx en binnenkort wapperen hun vlaggen en weerklinken hun aanbevelingen.

Vluchtelingenwerk trekt de straat op!

Onze straatwervers gaan opnieuw op pad in Gent!

Na een intensieve voorbereiding rond asiel & migratie, met als kers op de taart een wandeling door de Brusselse Noordwijk door ons eigen Startpunt team, staan Jonathan en zijn team voor je klaar in het Gentse straatbeeld.

Federale overheid lanceert campagne om mensen af te schrikken

Screenshot www.factsaboutbelgium.be/

Gisteren lanceerde minister van Asiel en Migratie Maggie De Block een online campagne om migranten waaronder ook mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging, af te raden naar ons land te komen.

Refugee Walk 2019

Vandaag lanceren we onze vierde Refugee Walk, op zondag 29 september. Net zoals vorige edities treden we in de voetsporen van mensen op de vlucht met een unieke tocht van 40km. Never change a winning team, maar dit jaar hebben we er toch voor gekozen om de mooie streek in en rond Leuven te doorklieven.

 

Opschorting reddingsmissie Sophia: reactie 11.11.11 en Vluchtelingenwerk Vlaanderen

EUROPA ZAL MENSEN ZIEN VERDRINKEN VANUIT DE LUCHT EN doet NIETS

De Europese lidstaten beslisten gisteren om de inzet van schepen op de Middellandse Zee binnen de Europese operatie Sophia op te schorten. De opleidingsmissie van de Libische kustwacht en de luchtpatrouilles worden wel voortgezet.  De schepen van operatie Sophia redden sinds 2015 44 000 mensen. Ook het Belgische fregat Louise Marie werkte daar in 2017 aan mee.

Pagina's