De Standaard Solidariteitsprijs 2019: stem jij voor Vluchtelingenwerk?

Vluchtelingenwerk Vlaanderen is genomineerd voor de Solidariteitsprijs van De Standaard. Vanaf vandaag kun je stemmen voor onze advertentie. Als we veel stemmen weten te verzamelen, maken we kans op kostbare advertentieruimte in de krant. 

Onder de slogan 'Lachend dakske' vragen we met onze advertentie aandacht voor mensen op de vlucht. Net als jij verdient iedereen een thuis waar hij zich goed voelt, een plek waar hij gelukkig is en kan lachen. 

Verander de slogan 'eerst onze mensen' naar 'ook onze mensen'

Sinds 11 juli zijn ze in het groot te bewonderen aan de Beursschouwburg in hartje Brussel: de gerecycleerde affiches van het Vlaams Belang. Daarmee veranderden we op de Vlaamse feestdag een exclusief verhaal, over een Vlaanderen waar sommige mensen voor anderen komen, naar een warm en inclusief verhaal, waar ook plaats is voor nieuwkomers.

Naar een duurzaam opvangbeleid: zeven feiten over opvang

Gisteren keurde de Commissie Financiën & Begroting van het Federale Parlement de uitgaven goed voor de maanden augustus, september en oktober. Daaronder bevond zich onder meer 40 miljoen euro voor de opvang van

Vluchtelingenwerk dingt mee naar de Standaard Solidariteitsprijs 2019

Ook dit jaar werd Vluchtelingenwerk Vlaanderen genomineerd voor de De Standaard Solidariteitsprijs. Uit de méér dan honderd inzendingen werden er twintig geselecteerd. Onze advertentie werd gemaakt in samenwerking met Dift'Een dak boven het hoofd. Da's een recht voor ons allemaal'

Solidariteitsactie voor Carola Rackete bij de Italiaanse ambassade

 Sea-Watch 3 kapitein mag niet vervolgd worden voor het redden van levens 

Vandaag voerden wij samen met Amnesty International, 11.11.11, CIRE, CNCD-11.11.11. en het Burgerplatform voor Steun aan Vluchtelingen een solidariteitsactie voor Carola Rackete, kapitein van de Sea-Watch 3.

3 redenen om je nu al in te schrijven voor de Refugee Walk

De zomer is begonnen! Ideaal weer om te trainen voor onze Refugee Walk, een sponsortocht van 40km. Stap op 29 september met ons mee in en rond Leuven en zamel geld in voor mensen op de vlucht. Start je zomer dus me een goed voornemen en schrijf je alvast in voor de Refugee Walk. Waarom, lees je hier:

Refugee Walk-ambassadeur Okkupeerder toont nieuwe single op Wereldvluchtelingendag

Het Gents hiphopcollectief Okkupeerder is dit jaar een van de ambassadeurs van de Refugee Walk. Vandaag, op Wereldvluchtelingedag, brengen ze in samenwerking met Vluchtelingenwerk Vlaanderen een nieuwe single uit, de titelsong van hun EP 'Ergens Onderweg'.

De band, bestaande uit 4 talentvolle muzikanten en 2 woordkunstenaars, bracht eind maart al de EP 'Ergens Onderweg' uit. Hun eerste single 'In de Mix' scoorde al op nationale radio en kwam terecht in tal van playlists.

20 juni Wereldvluchtelingendag. Blijf jij ook in bed voor vluchtelingen?

Op donderdag 20 juni: blijf in bed voor vluchtelingen

Daarmee volgen we het voorbeeld van de bed-in van John Lennon en Yoko Ono eind jaren '60. Onder het motto 'Give Refugees a Chance' vragen we je op donderdagmorgen een bedselfie te nemen en die op sociale media te plaatsen met de boodschap:

20 juni 2019 is Wereldvluchtelingendag. Wat is er te doen?

Op donderdag 20 juni, Wereldvluchtelingendag, vragen we aandacht voor de miljoenen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn. Elke dag moeten mensen noodgedwongen alles achterlaten en vluchten voor oorlog en geweld. Elke dag moeten mensen op zoek naar een veilige plek voor zichzelf en hun familie. Op Wereldvluchtelingendag willen verschillende organisaties een groot gemeenschappelijk signaal uitzenden waaruit blijkt dat die mensen meer dan welkom zijn.

Spelenderwijs Nederlands leren in de Zomerbabbels

Onze 'Zomerbabbels' voor asielzoekers en vluchtelingen gaan terug beginnen. 

Pagina's