Refugee Walk succesvol: 1020 stappers, 247 000 euro

Gisteren stapten 1020 deelnemers de Refugee Walk, een kleine 40 km in en rond Mechelen om hun solidariteit te tonen met mensen op de vlucht. De stappers hebben bijna 248 000 euro ingezameld voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen. 

Ook vluchtelingen starten eigen zaak

Vluchtelingen besluiten steeds vaker om een eigen zaak te beginnen in Vlaanderen. Muataz, Oscar, Samer, en Maha zijn voorbeelden van de nieuwe generatie zelfstandigen. Zij slaagden er het afgelopen jaar in om succesvol een eigen onderneming  te starten. Project AZO! hielp hen daarbij. 

Vluchtelingenwerk Vlaanderen bootst Abbey Road-foto na

Deze ochtend voerde Vluchtelingenwerk Vlaanderen actie in Antwerpen, Aalst, Brussel, Gent, Genk en Mechelen. Geïnspireerd door de iconische platenhoes van The Beatles' Abbey Road poseerden we in wandeltenue op kruispunten om aandacht en solidariteit te vragen voor mensen op de vlucht. Zij maken de oversteek, wij maken een wandeling van 40 km in hun voetsporen tijdens de Refugee Walk op 30 september in Mechelen.

T-shirts en hoodies Refugee Walk 2018

Wil jij al bij je vrienden en familie pronken dat je de uitdaging aangaat? Bestel dan nu het prachtige nieuwe T-shirt (blauwe kleur) van de Refugee Walk of voor als het kouder weer is onze hoodie.

Bestel hier

De Standaard Solidariteitsprijs: stem jij voor Vluchtelingenwerk?

Vluchtelingenwerk Vlaanderen is genomineerd voor de Solidariteitsprijs van De Standaard. Vanaf vandaag kun je stemmen voor onze advertentie. Als we veel stemmen weten te verzamelen, maken we kans op kostbare advertentieruimte in de krant. 

Bezoek tentoonstelling BE.LAND ook online

Onze reizende tentoonstelling BE.LAND, over 65 jaar gastvrij vluchtelingenonthaal, is ook online raadpleegbaarVluchten is een verhaal van alle tijden, maar ook gastvrijheid tegenover

Wereldvluchtelingendag: integratie en solidariteit

Op Wereldvluchtelingendag staan we stil bij de miljoenen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn. Vluchtelingenwerk vraagt vandaag speciale aandacht voor samenwerkingen op domeinen om de integratie van vluchtelingen bevorderen: onderwijs, werk en wonen.

Bedankt Refugee Runners!

De Refugee Runners liepen deze zondag de 20 km door Brussel voor vluchtelingen en Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Super bedankt en proficiat aan alle deelnemers, vrijwilligers en supporters die gisteren aan 20 km door Brussel kwamen! Dankzij jullie werd het een topdag. De Refugee Runners haalden voorlopig al 8898,84 euro op voor mensen op de vlucht.

In Aken is de Europese Karel De Grote-prijs voor jongeren 2018 uitgereikt. 'Road of Change' is de Belgische laureaat

Belgische delegatie Charlemagne Youth Prize 2018

Een reis dwars door Europa, over routes die worden afgelegd door mensen op de vlucht. Met dat ambitieus project, uitgevoerd met veertien gemotiveerde jongeren uit zeven Vlaamse scholen, kwam Vluchtelingenwerk Vlaanderen i.s.m. Bond zonder Naam als Belgische laureaat uit de bus van de Karel de Grote-prijs voor jongeren 2018.

Ons project Road of Change is Belgische laureaat Karel De Grote-prijs voor jongeren

Šid (SRB)
Ventimiglia (ITA)

Een reis dwars door Europa, over routes die worden afgelegd door migranten en vluchtelingen. Met dat ambitieuze project, uitgevoerd met veertien gemotiveerde jongeren uit zeven Vlaamse scholen, is Vluchtelingenwerk Vlaanderen i.s.m. Bond zonder Naam geselecteerd als Belgische laureaat van de Karel de Grote-prijs voor jongeren 2018.

Pagina's