Nieuws

3 redenen om je nu al in te schrijven voor de Refugee Walk

De zomer is begonnen! Ideaal weer om te trainen voor onze Refugee Walk, een sponsortocht van 40km. Stap op 29 september met ons mee in en rond Leuven en zamel geld in voor mensen op de vlucht. Start je zomer dus me een goed voornemen en schrijf je alvast in voor de Refugee Walk. Waarom, lees je hier:

  • De zomer is het ideale moment om je beginnen voor te bereiden op de Refugee Walk. Trek het bos in en begin alvast met wandelen zodat die 40 kilometer een eitje wordt.
  • Geen inspiratie om je 100 euro in te zamelen? Ook dan biedt het mooie weer je heel wat mogelijkheden. Organiseer een leuke picknick, barbecue of een andere leuke zomeractiviteit en haal in no time je doel.

Aarzel niet en schrijf je nu al in voor de Refugee Walk om er samen met ons een onvergetelijk evenement van te maken. Inschrijven doe je hier.

Wandel je liever niet mee, maar wil je wel iets doen. Meld je dan hier aan als vrijwilliger.

Refugee Walk-ambassadeur Okkupeerder toont nieuwe single op Wereldvluchtelingendag

Het Gents hiphopcollectief Okkupeerder is dit jaar een van de ambassadeurs van de Refugee Walk. Vandaag, op Wereldvluchtelingedag, brengen ze in samenwerking met Vluchtelingenwerk Vlaanderen een nieuwe single uit, de titelsong van hun EP 'Ergens Onderweg'.

De band, bestaande uit 4 talentvolle muzikanten en 2 woordkunstenaars, bracht eind maart al de EP 'Ergens Onderweg' uit. Hun eerste single 'In de Mix' scoorde al op nationale radio en kwam terecht in tal van playlists.

Dat ze vandaag, op Wereldvluchtelingendag, het nummer 'Ergens Onderweg' uitbrengen, is geen toeval. Het nummer kwam tot stand toen een Afghaanse vriend van 1 van de bandleden onthulde dat hij als vluchteling meermaals door het oog van de naald was gekropen. Aangegrepen door het verhaal, schreef rapper Wietse Van Daele samen met Giovanni Baudonck een nummer over de situatie. Het resultaat is een penibele observatie over de situatie van vluchtelingen, dat zeker de moeite waard is om te beluisteren en te bekijken!

Beluister het nummer op hun website of bekijk hier de clip op YouTube

20 juni Wereldvluchtelingendag. Blijf jij ook in bed voor vluchtelingen?

Op donderdag 20 juni: blijf in bed voor vluchtelingen

Daarmee volgen we het voorbeeld van de bed-in van John Lennon en Yoko Ono eind jaren '60. Onder het motto 'Give Refugees a Chance' vragen we je op donderdagmorgen een bedselfie te nemen en die op sociale media te plaatsen met de boodschap:

'Ik blijf vandaag in bed voor vluchtelingen onder het motto "Give Refugees a Chance". Wil jij vluchtelingen ook een kans geven? Maak een bedselfie en post die op sociale media met #bedinforrefugees.'

Daarmee willen we zoveel mogelijk aandacht geven aan de situatie van mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging. Bedankt om mee te doen!