Vluchtelingenwerk lanceert Vluchtelingen Infolijn

‘Ik wil vluchtelingen helpen. Wat kan ik doen?’

‘Waar vind ik meer info?’

‘Kunnen jullie me helpen met juridisch advies?'

Dagelijks stellen mensen zich vragen over de vluchtelingenthematiek. Ze  willen helpen maar weten niet hoe of waar ze daarvoor terecht kunnen. Laat staan dat ze het bos nog door de bomen zien met al die vaktermen: asielprocedure, opvangcentra, asielzoekers, vluchtelingen, erkend of niet ...

DE VLUCHTELINGEN INFOLIJN

Daarom lanceren wij de Vluchtelingen Infolijn. Om een antwoord te bieden op al de vragen die te maken hebben met vluchtelingen zodat we meer asielzoekers en vluchtelingen kunnen helpen. Onze gespecialiseerde medewerkers staan dagelijks klaar om elke vraag, snel en correct te beantwoorden. Behoort de vraag niet tot ons expertisedomein dan verwijzen we door naar relevante organisaties, verenigingen, … die wel kunnen helpen. 

Onze Vluchtelingen Infolijn kan rekenen op de jarenlange expertise die Vluchtelingenwerk heeft opgebouwd in het asieldomein. Al bijna 30 jaar lang ondersteunen wij iedereen die asielzoekers en vluchtelingen wil helpen. Van advocaten en begeleiders, over vrijwilligers, tot scholen en bedrijven. Altijd met kennis van zaken en een glimlach.

Meer info vind je hier.