-

🌟 Laat je solidariteit stralen! 🌟

VOL Solidariteit zoekt individuen en organisaties die solidair zijn met mensen op de vlucht. Heb jij een hartverwarmend project of initiatief? Tot 31 maart heb je de kans om jouw initiatief met ons te delen. Niet alleen maak je kans op een prachtige prijs, maar jouw inzet erkent en viert de kracht van solidariteit. Of je nu een individu bent, deel uitmaakt van een lokale bestuur, een school, of een bedrijf, jouw bijdrage is onmisbaar.

Dit is het moment om te schitteren en samen een verschil te maken. Jouw initiatief verdient het om gezien en gevierd te worden. Laat ons samen tonen hoe sterk we zijn als we onze krachten bundelen.

Ik doe mee

Campagne VOL Solidariteit

Vluchtelingenwerk zoekt individuen, verenigingen, scholen, bedrijven, media en lokale besturen die solidair zijn met mensen op de vlucht in ons land. Tot 31 maart 2024 kun je initiatieven indienen. De winnaars worden bepaald door zowel het publiek als een jury. Stemmen is mogelijk van 1 april tot en met 5 mei 2024. In deze periode kan het publiek de 5 meest solidaire initiatieven per categorie kiezen, waarna de jury de uiteindelijke winnaar selecteert. Tijdens de Solidaire Show maken we de winnaars bekend en zetten we de initiatieven in de schijnwerpers.

Ontdek meer over de prijzen

De prijzen voor de winnaars zijn zorgvuldig gekozen om de diversiteit en betekenis van solidariteit te weerspiegelen. Of je nu een individu bent, een lokaal bestuur, een mediaorganisatie, een bedrijf, een vereniging of een school, er is een prijs die jouw inzet erkent en viert. 

 

 

Voor individuen en lokale besturen is er een kunstwerk van Abdulazez Dukhan, een symbool van creatieve erkenning en waardering. Abdulazez is een Syrische 25-jarige fotograaf, verhalenverteller, grafisch ontwerper en student uit Brussel. 

 

 

 

Media en bedrijven kunnen genieten van een etentje bij Falafel Habibi, een ervaring die de smaak van solidariteit letterlijk naar de tafel brengt. Shadi Zmorrod verhuisde in 2019 naar België, waar hij het Palestijnse restaurant ‘Falafel Habibi’ in Leuven opende om het bewustzijn over Palestina en zijn volk te vergroten. Hij is geboren in Jeruzalem als deel van een vluchtelingengezin en is oprichter van de Palestijnse Circusschool. Opgegroeid onder de uitdagingen van de Palestijnse bezetting, werd Shadi al vroeg een expert in de impact hiervan op kinderen en jongeren. Zijn artistieke reis begon op 13-jarige leeftijd bij de Ashtar theatergroep, waarna hij op zijn 17e drama ging studeren aan de School of Visual Theatre in Jeruzalem. Na jaren van acteren, lesgeven en regisseren, richtte hij in 2006 de Palestijnse Circusschool op, die hij bijna 12 jaar leidde.

Verenigingen en scholen worden beloond met een geldprijs van 600 euro, een steun in de rug voor toekomstige projecten en initiatieven. We hebben besloten om financiële steun te bieden aan deze specifieke categorieën omdat we ervan overtuigd zijn dat onze bijdrage een significante impact kan hebben, gedreven door een diep gevoel van solidariteit.

Waarom zou je meedoen? 

Het gaat niet alleen om de prijzen, maar om wat ze vertegenwoordigen. Het is een kans om jouw verhaal te delen, anderen te inspireren en een nog groter verschil te maken. Dien je initiatief in vóór 31 maart en laten we samen een golf van verandering teweegbrengen. Kijk voor meer informatie en om mee te doen op onze website www.volsolidariteit.be. Jouw actie telt!

Ik doe mee