Refugee Walk dit jaar coronaproof: Vluchtelingenwerk voert actie voor jonge vluchtelingen in Vlaamse steden

Deze ochtend, op dinsdag 25 augustus, brachten jonge vluchtelingen en vrijwilligers in verschillende grote Vlaamse steden krijtgraffiti aan in het straatbeeld om mensen te overtuigen om mee te doen met de Refugee Walk op zondag 27 september. Vluchtelingenwerk Vlaanderen wil meer aandacht creëren voor de situatie van jonge vluchtelingen. De hoofdactie was in Leuven maar de jongeren brachten ook graffiti aan in Mechelen, Gent, Brugge en Hasselt.

'Wereldwijd zijn bijna tachtig miljoen mensen op de vlucht. Meer dan de helft van hen zijn helaas kinderen of jongeren. Zij blijven vaak onzichtbaar in debatten over migratie, terwijl ze net extra kwetsbaar zijn. Daarom willen we graag extra aandacht aan hen besteden', legt Charlotte Vandycke, directeur van Vluchtelingenwerk, uit.

De gevluchte jongeren van ons Project Ananas, een initiatief in samenwerking met Tumult vzw en Cera, willen met de hashtag #letswalktogether niet alleen hun kwetsbare situatie aan het licht brengen, maar mensen vooral ook aansporen om deel te nemen aan de Refugee Walk.

Refugee Walk gaat door op 27 september, in overeenstemming met de coronamaatregelen

Dit jaar vindt de vijfde editie van de Refugee Walk plaats op zondag 27 september maar in een ander jasje. Door de huidige coronamaatregelen is er geen gezamenlijke route, maar worden deelnemers aangemoedigd om hun eigen parcours uit te stippelen. 

'Met deze actie wil Vluchtelingenwerk aandacht creëren voor de situatie van jonge vluchtelingen'

'De Refugee Walk is een sponsortocht van 40km. Het geld dat alle teams inzamelen gaat naar Vluchtelingenwerk. Daarmee helpen we onder andere jonge vluchtelingen.'

Dit is een kans voor teams om eigen omgeving beter te leren kennen, samen met hun bubbel. Daarnaast zamelen deelnemers geld in voor Vluchtelingenwerk, die met de opbrengst dus extra steun wil bieden voor jonge vluchtelingen.

Meer info op www.refugeewalk.be 

Foto's van de actie?