Nieuw project: jonge vluchtelingen gezocht

Jongeren op de vlucht moeten vaak extra hard hun best doen om gehoord te worden in de maatschappij. Hier willen we met Vluchtelingenwerk Vlaanderen verandering in brengen. Samen met jongerenvzw Tumult stellen we met de jongeren een traject op waarbij ze klaargestoomd worden tot jongerenambassadeurs. Er wordt gezocht naar een balans tussen plezier maken, even weg van de dagelijkse zorgen en het beleid veranderen. 

We gaan met de jongeren op zoek naar wat hen wakker houdt en als team zetten we acties op. We trekken de straat op en gaan samen naar het parlement, de regering, politici, media, de man in de straat om hen te laten zien/horen wat ons bezig houdt, wat we willen doen en van welke maatschappij wij dromen. De jongeren worden aangespoord om zelf initiatief te nemen binnen hun eigen omgeving, gemeenschap,… om hun verhaalonder woorden te brengen en duidelijk te maken wat ze graag willen veranderen.

Lig jij soms ook wakker van wat er in de maatschappij gebeurd? Wil je ook iets veranderen? Ben je tussen 16 en 30 jaar? Ben/was je zelf op de vlucht? Kom dan mee met ons op weekend van 9/11 tot en met 11/11. 

Kan je niet mee op weekend maar wil je wel graag meer informatie, mail naar anne.debock@vluchtelingenwerk.be of stuur Anneke Vluchtelingenwerk een (spraak)berichtje op facebook.

STARTWEEKEND (Vluchtelingenwerk en Tumult)

Ben jij een echte dromer? Droom jij van een maatschappij waarbij jongeren op de vlucht een plaats krijgen in het maatschappelijk debat? Ben/was jijzelf op de vlucht? En tussen de 16 en 25 jaar?

Van 9-11 november organiseert Vluchtelingenwerk Vlaanderen samen met Tumult een startweekend voor jongeren die willen deelnemen aan het project. We zorgen voor een leuke mix tussen fun en actie. We zorgen ervoor dat de groep een veilig plaats wordt, waar alles kan gedeeld worden en we gaan in op wat jullie wakker houdt. Dit is de start van een traject waarbij we samen met jullie het woord willen nemen. Onder professionele begeleiding gaan we aan de slag over thema’s die ons raken. Dit is het begin van een nieuwe traject en een nieuwe vriendengroep.

We starten het weekend op zaterdag 9 oktober om 11u en ronden terug af om 14u op maandag 11 november (dit is een feestdag). We spreken af aan het station van Oostende om van daaruit samen naar het verblijf de Oesterput te gaan. Meer info volgt nog via facebook, mail en/of via een telefoontje.

Zin om mee te gaan naar Oostende van 9-11 oktober? Schrijf je in via deze link. 

Heb je nog vragen? Stuur dan gerust een mailtje naar anne.debock@vluchtelingenwerk.be