Jobcoaches: Abdul wil Java ontwikkelaar worden

Abdul Jabbar Yousaf is van opleiding informaticus en komt uit Pakistan. Hij is erkend vluchteling en op zoek naar een job in de IT-sector. Help jij hem zijn droom waar maken?

Maurits Baeyens werk als freelance IT-consultant. In zijn vrije tijd begeleidt hij als jobcoach vluchtelingen bij hun integratie. Maurits ondersteunt Abdul in zijn zoektocht naar werk. Samen maakte ze een filmpje in de hoop om een goede job te vinden. Het is Abdul zijn droom om Java ontwikkelaar te worden, maar hij is ook bereid om een startersjob te nemen in IT. Hij komt in aanmerking voor IBO.  Bekijk hun filmpje hieronder.

Jobcoaches?

In samenwerking met de VDAB leidde Vluchtelingenwerk twintig jobcoaches op. Deze vrijwillige jobcoaches worden ingezet om een brug te slaan tussen werkzoekende vluchtelingen en werkgevers. Net zoals Abdul en Maurtis. Onze jobcoaches staan de werkzoekende bij tijdens het solliciteren. Een jobcoach zet de ambities en vaardigheden van een werkzoekende in de verf, en zoekt mee naar manieren om obstakels weg te werken. Dat een werkzoekende vluchteling er zo niet alleen voor staat, is heel belangrijk. Meer informatie over de jobcoaches vind je hier.

Wil jij Abdul meehelpen aan een job? Contacteer hem met zijn gegevens hieronder.

Met de steun van