Nieuws

Refugee Walk-ambassadeur Okkupeerder toont nieuwe single op Wereldvluchtelingendag

Het Gents hiphopcollectief Okkupeerder is dit jaar een van de ambassadeurs van de Refugee Walk. Vandaag, op Wereldvluchtelingedag, brengen ze in samenwerking met Vluchtelingenwerk Vlaanderen een nieuwe single uit, de titelsong van hun EP 'Ergens Onderweg'.

De band, bestaande uit 4 talentvolle muzikanten en 2 woordkunstenaars, bracht eind maart al de EP 'Ergens Onderweg' uit. Hun eerste single 'In de Mix' scoorde al op nationale radio en kwam terecht in tal van playlists.

Dat ze vandaag, op Wereldvluchtelingendag, het nummer 'Ergens Onderweg' uitbrengen, is geen toeval. Het nummer kwam tot stand toen een Afghaanse vriend van 1 van de bandleden onthulde dat hij als vluchteling meermaals door het oog van de naald was gekropen. Aangegrepen door het verhaal, schreef rapper Wietse Van Daele samen met Giovanni Baudonck een nummer over de situatie. Het resultaat is een penibele observatie over de situatie van vluchtelingen, dat zeker de moeite waard is om te beluisteren en te bekijken!

Beluister het nummer op hun website of bekijk hier de clip op YouTube

20 juni Wereldvluchtelingendag. Blijf jij ook in bed voor vluchtelingen?

Op donderdag 20 juni: blijf in bed voor vluchtelingen

Daarmee volgen we het voorbeeld van de bed-in van John Lennon en Yoko Ono eind jaren '60. Onder het motto 'Give Refugees a Chance' vragen we je op donderdagmorgen een bedselfie te nemen en die op sociale media te plaatsen met de boodschap:

'Ik blijf vandaag in bed voor vluchtelingen onder het motto "Give Refugees a Chance". Wil jij vluchtelingen ook een kans geven? Maak een bedselfie en post die op sociale media met #bedinforrefugees.'

Daarmee willen we zoveel mogelijk aandacht geven aan de situatie van mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging. Bedankt om mee te doen! 

20 juni 2019 is Wereldvluchtelingendag. Wat is er te doen?

Op donderdag 20 juni, Wereldvluchtelingendag, vragen we aandacht voor de miljoenen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn. Elke dag moeten mensen noodgedwongen alles achterlaten en vluchten voor oorlog en geweld. Elke dag moeten mensen op zoek naar een veilige plek voor zichzelf en hun familie. Op Wereldvluchtelingendag willen verschillende organisaties een groot gemeenschappelijk signaal uitzenden waaruit blijkt dat die mensen meer dan welkom zijn.

Hier vind je een overzicht van alle evenementen van onze leden en vrijwilligersgroepen en andere organisaties opgedeeld per provincie en Brussel.