Kalender

Doe mee met de Refugee Walk

gratis evenement

Wandel mee met de Refugee Walk en toon je solidariteit met mensen op de vlucht.

Wereldwijd waren nog nooit zo veel mensen op de vlucht voor geweld, oorlog en vervolging. Vaak zijn ze wekenlang te voet onderweg, op zoek naar een nieuwe, veilige thuis.

De Refugee Walk is een tocht van 40 km waarmee Vluchtelingenwerk Vlaanderen deelnemers uitdaagt in de voetsporen van vluchtelingen te treden. Wie meestapt, zamelt geld in voor vluchtelingen en asielzoekers. Maar de Refugee Walk is meer dan een sportieve inzamelactie. Tijdens de wandeling stappen er vluchtelingen mee, deel je verhalen en kilometers, en leer je elkaar ook beter kennen bij eten en muziek uit de hele wereld.

Meedoen en iets betekenen voor mensen op de vlucht?
Schrijf je dan in voor de derde Refugee Walk van Vluchtelingenwerk Vlaanderen op zondag 30 september 2018 rond Mechelen via www.refugeewalk.be

locatie
Refugee Walk 2018
regio Mechelen - meer details over de route volgen snel
2800 Mechelen
België

Studiedag: Migratie in het onderwijs

11.11.11., Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Caritas International, Pax Christi e.a.
betalend evenement
€25,00

 

Ben je leraar, toekomstige leraar, CLB-medewerker, directie, coördinator, vervolgschoolcoach,... en zoek je een boeiende studiedag?

Kom dan naar de studiedag 'Migratie in het onderwijs' waar inhoudelijke verdieping, concrete tools en uitwisseling centraal staan.

Jozefien De Leersnyder, prof. Culturele Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (en postdoctoraal onderzoeker aan de KU Leuven) trapt de dag op gang met de lezing 'Van Kleurenblind naar Multicultureel. Hoe het omarmen van diversiteit de schoolprestaties van àlle leerlingen kan bevorderen'. Aron De Hondt van AHOVOKS (Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs) en Michaël Van der Eycken van AGODI (Agentschap voor onderwijsdiensten) geven een toelichting over de toeleiding van anderstalige nieuwkomers naar ons onderwijs.

Daarna kun je drie workshops volgen. Er is keuze uit 12 workshops. Vluchtelingenwerk geeft de workshop 'Migratie in beeld': hoe kan je in de klas aan de slag rond migratie aan de hand van foto’s, video, tekeningen? En ook de afsluiter van de studiedag is een Vluchtelingenwerk-project nl. de videodocumentaire 'Road of Change' over de inleefreis die vijfdejaars de routes en hindernissen leerde kennen van mensen op de vlucht naar Europa.

De kostprijs is 25 euro en 5 euro voor studenten.

Ontdek hier het complete programma en schrijf je in

 

'Migratie in het onderwijs' is een organisatie van 11.11.11., Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Caritas International, Pax Christi, School Zonder Racisme, IOM, UNHCR, Goodplanet Belgium, Studio Globo en Kleur Bekennen (met hulp van AGODI, AHOVOKS, Volwassenenonderwijs, Kwalificaties en Studietoelagen, Oxfam solidariteit, Djapo, Unicef, Globelink, VVOB en KlasCement).

locatie
Odisee - Kenniscentrum Hoger Instituut Gezinswetenschappen
Huart Hamoirlaan 136
1030 Brussel (Schaarbeek)
België