Kalender

Infosessies voor nieuwkomers aan UGent

17/12/2020 tot 27/04/2021
gratis evenement

De UGent organiseert opnieuw een reeks infosessies voor nieuwkomers die interesse hebben om verder te studeren aan de UGent. Zowel vluchtelingen als anderstalige nieuwkomers (18+) met een buitenlandse vooropleiding zijn welkom.

Meer info?

Online via MS Teams

Schrijf je in!

Meer info: refugee@ugent.be

locatie

WEBINAR: Hoe kijken jongeren in het Vlaams secundair onderwijs naar migratie en vluchtelingen en hoe verwerven ze informatie over het thema?

gratis evenement

StampMedia bracht samen met 11.11.11 en de KU Leuven die vraag in kaart via een survey met bijna 2500 leerlingen. Ze onderzochten welke attitudes jongeren hebben tegenover het thema, met welke frames ze ernaar kijken, op welke manieren ze hierover informatie verwerven en welke rol de media hierin speelt.

Ellen Huyge nam de leiding over een groot deel van de analyses in dit onderzoek en is daarom bij ons te gast. Ze is socioloog van opleiding en bundelt 10 jaar ervaring in het Vlaamse wetenschappelijk onderwijsonderzoek. Momenteel is Ellen verbonden aan de KU Leuven, waar zij onderzoek verricht naar discriminatie in het Belgische jeugdvoetbal.

Het onderzoek van Stampmedia kadert binnen "Other Talk", een programma van 11.11.11 en Vluchtelingenwerk Vlaanderen dat nuance wil brengen in het gepolariseerde debat rond migratie in Vlaanderen.

Praktisch

  • Locatie: Online evenement
  • Datum: Dinsdag 2 februari van 10u-12u
  • Prijs: Gratis

SCHRIJF JE HIER IN

locatie