Kalender

‘Jantje zag eens pruimen hangen’

05/02/2018 tot 31/05/2018
Vocvo, het Vlaams ondersteuningscentrum voor het volwassenenonderwijs
gratis evenement

Je kan met je organisatie de theatervoorstelling 'Jantje zag eens pruimen hangen’ aankopen. Dit is een totaalspektakel over kansarmoede en onderwijs. De acteurs zijn kinderen, jongeren en ouderen en wordt door vluchtelingen en (kans)arme mensen op de planken gebracht. Met deze voorstelling krijgt iedereen een stem. Soms rauw, soms grappig, soms confronterend, soms adembenemend maar altijd recht uit het hart. Ze werken hiervoor samen met Link, Puerto en Welzijnszorg. Deze keer zullen ook zeven kinderen op het podium staan en zij spelen een zeer belangrijke rol in het totaalspektakel. Het centraal thema gaat over onderwijs als een hefboom om uit het armoedegebied te geraken.

Meer info?

Hoe kan je deze voorstelling aankopen ten voordele van de acteurs uit verschillende armoedeorganisaties? Of wens je meer informatie? Je neemt contact op met ancloethsu@gmail.com of via 0474 24 28 34 (Nicole en Amand).

Voor de voorstelling betaal je 1000 euro (hierover kan gepraat worden als dit voor je organisatie niet haalbaar is). Je zorgt zelf voor een zaal met een podium. Je zorgt zelf voor je publiek. Over de inkomsten van jullie eventueel verkochte tickets kan je zelf beslissen: inzetten voor je eigen organisatie of in de pot steken van de acteurs. 

De voorstellingen zelf vinden plaats tijdens de weekends vanaf oktober 2018 tot januari 2019.

locatie

Kunstenaars in ballingschap

03/04/2018 tot 01/05/2018
AMARRE
gratis evenement

AMARRE wil gedwongen ontheemde kunstenaars (of kunstenaars in ballingschap) verbinden met hun nieuwe omgeving. Het is een residentieprogramma dat de geselecteerde kunstenaars een veilige werkruimte biedt om hun projecten te ontwikkelen en ze te delen met het lokale publiek. Tevens wil de residentie de kunstenaars linken aan de professionele netwerken in hun nieuwe omgeving. Elke lokale partner ontvangt en begeleidt de geselecteerde kunstenaars in de respectieve landen: het doel is  een cultuur van openheid, vrije expressie en samenleven te versterken. Voor de pilooteditie vindt AMARRE plaats in vier verschillende landen: Libanon, Turkije, Frankrijk en België.

VOOR INFO IN HET ARABISCH KLIK JE HIER

Concept en directie Collectif Kahraba /Hammana Artist House

Partners L’Atelier des Artistes en Exil (Frankrijk), A corner in the World (Turkije), Moussem (België)

Met de steun van het Frans Ministerie van europa en Buitenlandse zaken 

Richtlijnen

Lokale partner: MOUSSEM
Kandidaatstelling vanaf 1 april
Deadline kandidaatstelling 1 mei

Wat biedt AMARRE?

 • Een artistieke residentie van maximum vijftien dagen om een specifiek project te ontwikkelen
 • Per diems voor de duur van de residentie
 • Transport van en naar de residentie ruimte
 • Werkruimte en technisch materiaal
 • Een productie budget van 500 Euro
 • Administratieve, artistieke en productionele steun op maat
 • Een publieke presentatie van het project
 • Ontmoetingen met lokale en internationale professionelen
 • Bekendmaking van het project via de netwerken van de partners

Wie kan deelnemen?

Criteria voor de kandidaatDeze oproep richt zich tot artiesten 1) Van Syrische origine 2) Momenteel in ballingschap 3) In België, Nederland of Luxemburg

Criteria met betrekking tot het artistieke projectDeze oproep is bestemd voor projecten 1) in de podiumkunsten of de beeldende kunsten 2) die nog niet in première gingen 3) geleid door artiesten die beschikbaar zijn voor een periode van maximaal 15 dagen tussen 1 juni en 15 juli 2018

Tijdschema

 • 1 april lancering oproep
 • 1 mei deadline kandidaatstelling
 • 10 mei bekendmaking van de geselecteerde projecten
 • 1 juni - 15 juli open periode voor de residentie

Stel hier jouw kandidatuur in

locatie
Nomadisch Kunstencentrum
Ravensteingalerij 46
1000 Brussel
België

ThinkYoung op zoek naar jongeren voor Coding Summerschool

11/04/2018 tot 15/06/2018
ThinkYoung
gratis evenement

ThinkYoung organiseert een zomerschool in Brussel voor jongeren die willen leren programmeren. Ook jonge vluchtelingen zijn welkom om zich aan te melden en gratis deel te nemen.

ThinkYoung is een denktank die zich op jongeren richt. Sinds 2007 probeert de organisatie jongeren te betrekken in besluitvorming. Dit doen zij door middel van verschillende studies en vragenlijsten, door documentaires te maken, beleidsvoorstellen te schrijven en opleidingen te ontwikkelen. Hun doel is om jongeren te stimuleren en hen de middelen te geven om een positieve impact te maken en verandering teweeg te brengen.

Binnenkort zal er in Brussel een zomerschool plaatsvinden, waarin jongeren een training in programmeren kunnen volgen. Deze Coding Summerschool loopt van twee tot zes juli en is bedoeld voor jongeren tussen de acht en zestien jaar. ThinkYoung denkt hiermee in te spelen op de toekomstige arbeidsmarkt. Zo zouden er binnen de EU al zo’n 900 000 banen in de ICT-sector niet zijn vervuld door een tekort aan skills. Jongeren krijgen de kans om een programma te volgen die rekening houdt met de behoefte van de hedendaagse jeugd en de skills die de industrie vereist.

ThinkYoung beoogt zoveel mogelijk diversiteit binnen hun programma’s. Sinds 2016, leidde de codeerschool al 139 leerlingen uit zeventien verschillende landen op. Bovendien probeert de organisatie zoveel mogelijk vrouwen bij het programma betrekken, met het oog op de onevenwichtige genderverdeling binnen de sector. De opleiding is gratis voor alle geselecteerde deelnemers.

Geïnteresseerd? Meld je hier aan. 

 

Coding Summer School 2017 - ThinkYoung

locatie