Kalender

Laagdrempelige opleiding naar job op hoogte

16/04/2018 tot 31/08/2018
VDAB, Rising You, Acrotech en C.B.T
gratis evenement

VDAB is op zoek naar gemotiveerde werkzoekenden, die zin hebben in een uitdagende en boeiende job… op hoogte!

Samen met Rising You, een sociale onderneming die kansenjongeren tot klimmers opleidt, starten we in mei met een opleidingstraject tot telecom - monteur op hoogte

In de vorige drie trajecten hebben we 35 cursisten opgeleid waarvan 34 zijn tewerkgesteld in het aangeleerde beroep. In de samenwerking met Rising You leggen we de focus leggen op alle mogelijke kansengroepen (dus niet alleen erkend vluchtelingen). Het traject blijft nog steeds op maat van laagtaalvaardigen. Maar ook Nederlandstaligen zijn welkom! 

Kandidaten beantwoorden aan de volgende criteria:

 • Interesse in het aanleren van technische vaardigheden
 • Nederlands minimum 1.2 (mondeling en schriftelijk)
 • Géén hoogtevrees
 • Fysiek en mentaal fit
 • Ingeschreven bij VDAB
 

AGENDA

16/04 & 20/04

Infosessie in Antwerpen

23/04

Praktijk test op hoogte + eindevaluatie in Herentals

30/04 – 31/08

* 5 daagse training met verblijf (Ardennen)

* Opleiding Rope Access  - touwtechnieken bij Rising You (Brussel en Leuven)

* Cursus VCA bij VDAB (Antwerpen)

* Opleiding hoogwerker bij VDAB (Herentals)

* Opleiding montagetechnieken bij VDAB (Antwerpen)

* Opleiding herstellen van platte daken bij VDAB (Hamme)

* Toegangscertificaat hoogspanningslijnen en - posten (AVIL & AVIP) bij Elia (Schaarbeek)

* Opleiding rijbewijs B -theorie ism  CBE (Antwerpen)

* Stage bij één van de deelnemende bedrijven

 
 

Geïnteresseerde werkzoekenden of toeleiders zijn welkom op de infosessies. Inschrijven van werkzoekende via onderstaande link

https://risingyou.youcanbook.me/

We voorzien daar vanzelfsprekend een visuele voorstelling van de job en de verwachtingen. Met vragen kan je intussen terecht bij:

Tineke Gerits, klantenconsulent VDAB Schoten 03 641 42 21

Veronique Verhoeven, klantenconsulent VDAB Schoten 03 641 42 13


 
locatie

Enthousiaste animatoren gezocht!

18/04/2018 tot 10/08/2018
Jeugd Rode Kruis
gratis evenement

Speelweken voor kinderen in opvangcentra

Jeugd Rode Kruis organiseert in samenwerking met de dienst Opvang Asielzoekers van Rode Kruis-Vlaanderen Speelweken voor kinderen die verblijven in een opvangcentrum voor asielzoekers. Eigen aan deze Speelweken is dat ze zich in het opvangcentrum zelf afspelen. Ze zijn uniek in Vlaanderen! 

Zin in een vakantie met pit?!

Elk kind speelt graag, ook kinderen die leven in een opvangcentrum voor asielzoekers. Deze kinderen vinden echter vaak moeilijk de weg naar het grote aanbod aan zomervakanties en kampen. Vaak zijn die te duur of zijn de ouders nog niet vertrouwd met onze spelcultuur. Daarom organiseert Jeugd Rode Kruis Speelweken ‘bij hen thuis’.

Als monitor bij de Speelweken ontdek je ‘het leven zoals het is’ in een opvangcentrum voor asielzoekers. Je eet, speelt en slaapt in het centrum. Je hebt de kans om naast de kinderen ook de ouders te ontmoeten. Gedurende vijf dagen organiseer je samen met nog minstens drie andere monitoren diverse activiteiten voor kinderen tussen 4 en 16 jaar. Heb je zin in een portie avontuur overgoten met een stevige portie interculturele saus? Ga dan mee als moni!

Hoe verloopt een Speelweek?

De Speelweek start met één dag voorkamp (op zondag) om het terrein te verkennen en de bewoners te ontmoeten. Daarna volgen vijf dagen sport en spel (van maandag tot vrijdag), waarbij de kinderen – tussen 4 en 16 jaar – worden ingedeeld in leeftijdsgroepen. De activiteiten vinden elke dag plaats van 10 tot 12 uur, van 14 tot 17 uur en van 19 tot 21 uur. De overige tijd wordt door de moni’s ingevuld met een maaltijd, een bezoek aan het dorp, een praatje met de bewoners, een fietstocht, ...

Heb jij zin om als begeleider mee te gaan?

 • Je bent minimaal 18 jaar en maximaal 35 jaar
 • Je kan je in de zomervakantie één week vrijmaken?
 • Je bent sociaal, creatief, enthousiast, communicatief?
 • Je kan goed met kinderen omgaan?

Ga jij voor een vakantie met pit? Registreer je  via de inschrijfmodule. Inschrijven kan vanaf het voorjaar.

Je volgt als monitor verplicht de opleidingsdag voor de speelweken, ook wanneer je al in bezit bent van het attest Animator in het Jeugdwerk. Indien je dit attest niet hebt, is het aanbevolen dat je de Animatoropleiding volgt.

Data en locaties van de Speelweken in 2018

 • 15 – 20 juli Alsemberg
 • 15 – 20 juli Linkeroever
 • 15 – 20 juli Eeklo
 • 22 – 27 juli Lint
 • 22 – 27 juli Sint-Niklaas
 • 5 – 10 augustus Lanaken
 • 5 – 10 augustus Wingene

Meer info

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk? Stuur dan gerust een mailtje naar jeugdrodekruis@rodekruis.be en we helpen je graag verder!

locatie

Bike For Syria

17/05/2018 tot 31/07/2018
Bike for Syria
gratis evenement

Tom fietst naar Syrië en heeft uw hulp nodig!

Midden April 2018 riep Tom Criel ‘Bike For Syria’ in het leven. Met deze solidariteitsactie zet hij basiswaarden als menselijkheid en waardigheid centraal en zal hij hierdoor gedreven humanitaire en financiële hulp bieden aan oorlogsslachtoffers in Syrië. Hiermee wil hij eveneens het bewustzijn van de massa gaan versterken omtrent de onrechtvaardigheid die er dagelijks plaatsvindt.

Om deze fietsactie te realiseren zal hij gesteund door supporters, vanuit Gent tot aan de grens van Syrië in Libanon fietsen. Deze tocht bedraagt 3700 kilometer en u kan supporter worden door Tom vooruit te ‘duwen, trekken of sleuren’ door hem per kilometer drie euro te financieren. Zodra de kaap van 11 100 euro – 3700 vermenigvuldigd met 3 –  afgerond is vertrekt hij richting Syrië!

Eens ter plaatse zal hij jullie giften persoonlijk en integraal overhandigen aan een lokale organisatie, ‘Basmeh & Zeitooneh’ en zal hij met deze ngo zelf aan de slag gaan. ‘Relief & Development’, de Engelse vertaling van de organisatie, focust zich op humanitaire hulp voor getroffen mensen. Dit doen ze o.a. door zich in te zetten voor en zich te professionaliseren in: verwerking van kindertrauma’s, psychosociale ondersteuning, het aanbieden van levensnoodzakelijke middelen (water, voedsel, hygiënische producten...), medische bijstand (werkt hier o.a. voor samen met Artsen Zonder Grenzen), heropbouw van Syrië, enzovoort. 

Help dus Tom om zo snel mogelijk ter plaatse te geraken! Dit door te storten op ons rekeningnummer BE68 0837 4408 0434 met vermelding ‘Bike For Syria’, door deel te nemen aan één van onze vele activiteiten of als je zelf in actie wil komen aarzel dan niet om ons te contacteren via Facebook (Bike For Syria), email bikeforsyria@outlook.com of telefonisch +324 87 50 55 62 /  +329 253 68 77.

Indien u nog vragen heeft kan ook u steeds via bovenstaande gegevens bij ons terecht!

‘When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace’

 

 

 

locatie