Studiedag: Migratie in het onderwijs

11.11.11., Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Caritas International, Pax Christi e.a.
betalend evenement
€25,00

 

Ben je leraar, toekomstige leraar, CLB-medewerker, directie, coördinator, vervolgschoolcoach,... en zoek je een boeiende studiedag?

Kom dan naar de studiedag 'Migratie in het onderwijs' waar inhoudelijke verdieping, concrete tools en uitwisseling centraal staan.

Jozefien De Leersnyder, prof. Culturele Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (en postdoctoraal onderzoeker aan de KU Leuven) trapt de dag op gang met de lezing 'Van Kleurenblind naar Multicultureel. Hoe het omarmen van diversiteit de schoolprestaties van àlle leerlingen kan bevorderen'. Aron De Hondt van AHOVOKS (Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs) en Michaël Van der Eycken van AGODI (Agentschap voor onderwijsdiensten) geven een toelichting over de toeleiding van anderstalige nieuwkomers naar ons onderwijs.

Daarna kun je drie workshops volgen. Er is keuze uit 12 workshops. Vluchtelingenwerk geeft de workshop 'Migratie in beeld': hoe kan je in de klas aan de slag rond migratie aan de hand van foto’s, video, tekeningen? En ook de afsluiter van de studiedag is een Vluchtelingenwerk-project nl. de videodocumentaire 'Road of Change' over de inleefreis die vijfdejaars de routes en hindernissen leerde kennen van mensen op de vlucht naar Europa.

De kostprijs is 25 euro en 5 euro voor studenten.

Ontdek hier het complete programma en schrijf je in

 

'Migratie in het onderwijs' is een organisatie van 11.11.11., Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Caritas International, Pax Christi, School Zonder Racisme, IOM, UNHCR, Goodplanet Belgium, Studio Globo en Kleur Bekennen (met hulp van AGODI, AHOVOKS, Volwassenenonderwijs, Kwalificaties en Studietoelagen, Oxfam solidariteit, Djapo, Unicef, Globelink, VVOB en KlasCement).

Odisee - Kenniscentrum Hoger Instituut Gezinswetenschappen
Huart Hamoirlaan 136
1030 Brussel (Schaarbeek)
België