Refugees for Refugees

Arenberg
gratis evenement
€10,00

Het ensemble Refugees for Refugees is een muzikale reis langs de Zijderoute met topmuzikanten uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan en Tibet, die als vluchteling in België terechtkwamen. Hun liederen vertellen het verhaal van hun land van oorsprong en de weg die ze aflegden. Door bruggen te slaan tussen muzikanten uit verschillende tradities ontstaat er een rijk en innovatief geluid, dat symbool staat voor interculturele ontmoetingen in een diverse samenleving.

Tammam Ramadan, de Syrische neyspeler verrijkt het Afghaanse liefdeslied van Aman Yusufi met juist gedoseerde en energieke solo’s. Tarek Al Sayed (ûd) laat samen met Fakher Madallal (zang) de bijzondere muzikale traditie uit Aleppo weerklinken terwijl Asad Qizilibash (sarod) en Souhad Najem (qanûn) territoriale grenzen laten vervagen door het muzikale meesterschap waarmee ze in dialoog treden. Dolma Renqingi is de vocale getuige van de verbazingwekkende zangtraditie die leeft in het Tibetaanse hooggebergte. Ze wordt begeleid door Kelsang Hula op dramyen. Simon Leleux(bendir en darbouka) tekent voor de ritmesectie. Belgische ûd-speler Tristan Driessens is artistiek leider van dit ensemble.

Proef het Midden-Oosten dankzij de speciale VROEGBOEKACTIE. Voor slechts vijftien euro ontdek je onze nieuwe, Syrische keuken en kan je vervolgens genieten van het unieke concert van Refugees for Refugees. De heerlijke gerechten uit Syrië zijn gemaakt door From Syria With Love. Dat zijn vier Syrisch-Belgische vrouwen met één gemeenschappelijke passie: koken. Samen toveren ze de lekkerste maaltijden op je bord; van humus, falafel en fatoosh tot burgul banadora en hareesh. Benieuwd naar hoe dat allemaal smaakt? 

De keuken is open van 18u30 tot 19u45; quick, easy & yummie! Reserveren kan via volgende link voor 12 oktober of via mail.

Online reserveren voor From Syria With Love kan tot 2 dagen voor de voorstelling.

Programma

18u30-19u20 Buffet From Syria With Love
19u30 Vraag-en-antwoordmoment met Yara Al-Adib en Dara Sheikhi
20u15 Concert Refugees for Refugees

Tickets bestellen

Bestel hier

Arenberg
Arenbergstraat 28
2000 Antwerpen
België