Netwerkdag 'erkende vluchtelingen en huisvesting'

Vluchtelingenwerk Vlaanderen
betalend evenement
€25,00

De toestroom van asielzoekers in 2015, stelt ons nu voor een verhoogde uitstroom van erkende vluchtelingen. Zij hebben twee maanden tijd om de asielopvang te verlaten. Binnen deze termijn moeten ze een geschikte woning vinden op de private huurmarkt. Dit is geen gemakkelijke opdracht. 

Vluchtelingenwerk Vlaanderen publiceerde op 25 april samen met andere organisaties een open brief aan minister Homans. Snelle en efficiënte oplossingen zijn nodig.

Wil je meer weten over wat jij als maatschappelijk assistent, vrijwilliger of lokaal bestuur concreet kan doen? Kom dan naar onze netwerkdag op 23 juni in Brussel. Laat je inspireren door projecten in andere regio’s en ga met elkaar in gesprek in een werkgroep rond concrete thema’s. Lees het programma na op onze website. Schrijf je hier in.

 

programma_netwerkdag.pdf

VOOR WIE?

  • Maatschappelijk werkers en vrijwilligers die erkende vluchtelingen ondersteunen in de huisvestingszoektocht
  • Lokale besturen, beleidsmedewerkers, politici, … die (willen) werken rond huisvesting voor erkende vluchtelingen 

LOCATIE:

Huis van het Nederlands Brussel, Philippe de Champagnestraat 23, 1000 Brussel.

  • Met de trein: naar Centraal Station Brussel, en dan tien minuten te voet.  Of naar station Brussel Kapellekerk, dan nog twee minuten te voet.
  • Met de auto: parkeren kan je in de openbare parking  “Albertina-Square” (Gerechtsplein 16, 1000 Brussel) 
  • Heb je een beperking? Laat het ons weten, dan zorgen we ervoor dat er iemand is om je te begeleiden naar een rolstoelvriendelijke ingang van het gebouw. Je kan mailen naar lore@vluchtelingenwerk.be

Huis van het Nederlands Brussel
Philippe de Champagnestraat 23
1000 Brussel
België