Jeugd Rode Kruis op zoek naar geëngageerde vrijwilligers

07/07/2019 tot 16/08/2019
Jeugd Rode Kruis
gratis evenement

Elk kind speelt graag. Voor kinderen die leven in een opvangcentrum voor asielzoekers is dat niet anders. Helaas vinden zij vaak moeilijk hun weg naar het aanbod aan zomervakanties en -kampen. Bovendien zijn die zomerse activiteiten vaak te duur of zijn hun ouders nog niet vertrouwd met onze spelcultuur. Daarom organiseren Jeugd Rode Kruis en de dienst Opvang Asielzoekers Speelweken in opvangcentra.

Eigen aan deze speelweken is dat ze zich in het opvangcentrum zelf afspelen. Ze zijn uniek in Vlaanderen! Met deze Speelweken willen we deze kinderen even de tijd geven om zich écht kind te voelen, te kunnen ravotten en spelen.

Om deze Speelweken succesvol te maken, is Jeugd Rode Kruis op zoek naar geëngageerde vrijwilligers om deze Speelweken mee te begeleiden.

  • Ben je tussen de 18 en de 35 jaar?
  • Kun je je in de zomervakantie één week vrijmaken?
  • Ben je sociaal, creatief, enthousiast, communicatief
  • Heb je zin om de kinderen van asielzoekers de week van hun leven te bezorgen?

Dan is dit voor jou de uitgelegen kans om dit alles werkelijkheid te maken!

Voor meer informatie over het ‘hoe’, ‘wat’ en ‘wanneer’ van de Speelweken verwijs we je graag door naar de website. Hier vind je naast algemene informatie ook de specifieke data en locaties van de kampen van dit jaar terug. Inschrijven kan via de inschrijflink op de pagina.

Heb je nog vragen of zijn er zaken onduidelijk? Stuur dan gerust een mailtje naar jeugdrodekruis@rodekruis.be