Introductie Opleiding Internationaal Humanitair Recht (IHR)

27/05/2021 tot 29/05/2021
Rode Kruis-Vlaanderen
betalend evenement
€25,00

 

Opleiding

Altijd al willen weten welke regels er gelden tijdens een oorlog? Welke verschillende soorten gewapende conflicten er zijn? Welke beperkingen er zijn op het gebruik van wapens in gewapende conflicten? Dan is deze opleiding iets voor jou! 

Rode Kruis-Vlaanderen legt tijdens haar jaarlijkse Introductie opleiding de basisthema’s van het internationaal humanitair recht (IHR) uit. Om tegemoet te komen aan de COVID-19 maatregelen, zal deze vorming worden opgedeeld in twee sessies en volledig online verlopen. Er zal ruimte zijn voor interactie en oefeningen. 

Programma

Op donderdagavond 27 mei worden de bronnen, het toepassingsgebied en de actoren binnen het IHR belicht. Op zaterdagnamiddag 29 mei zal er dieper ingegaan worden op de regels met betrekking tot middelen en methoden van oorlogsvoering, de naleving van het IHR en de uitdagingen hieraan verbonden. De lezingen zullen worden gegeven door experten met een verschillende achtergrond binnen het vakgebied IHR. 

Heb jij interesse in deze opleiding? Op de website van Rode Kruis-Vlaanderen vind je meer informatie. Wil je je al meteen inschrijven? Klik dan hier.