Kalender

Peacecraft zoekt jongeren

01/06/2020 tot 31/08/2020
gratis evenement

Heb je een uitgesproken mening over de thematiek migratie en vluchtelingen? Ben je tussen 16 en 23 jaar en een vat vol ideeën? Dan is Peacecraft Europe iets voor jou.

Met het project Peacecraft ga je eind augustus met 6 jongeren uit België (3 met vluchtelingenachtergrond en 3 zonder) naar Bulgarije om met 24 jongeren in totaal (Turkije, Bulgarije, Slovenië en België) te werken rond polarisering in de maatschappij rond het thema vluchtelingen met theater als methodiek.

Ze zijn nog op zoek naar jongeren tussen 16 en 23 jaar die graag deel gaan uitmaken van een groep die in het najaar een aantal acties gaan creëren, met de tools en inspiratie die ze vanuit de midweek hebben meegekregen.

Wat?

Met 20 jongeren, 10 geboren en getogen in Vlaanderen en 10 die naar hier gevlucht/gemigreerd zijn, gaan ze samen op zoek gaan naar oplossingen voor de spanningen en conflicten die het thema teweegbrengt. Ze ondernemen ook actie, gebruik makend van ‘social design’ werken ze oplossingen ook concreet uit.

Meer info?

Je kan er alles over te weten komen tijdens een online infosessie op maandag 1 juni. Om hoe laat? Je kan kiezen afhankelijk wat je het best uitkomst, 13u of 18u. Laat ons weten of je deelneemt aan de infosessie en stuur een mail naar nathan@idrops.be

Meer informatie over het project Peacecraft vind je op http://www.peacecraft.be/

Partners

locatie

HackYourFuture Belgium: coding school voor vluchtelingen

gratis evenement

Ben je als vluchteling klaar om een carrière in webontwikkeling te beginnen? Dan ben je aan het juiste adres! HackYourFuture Belgium is op zoek naar mensen die goed willen coderen en die gemotiveerd zijn om veel tijd en hard te werken voor een periode van zeven maanden.

HackYourFuture Belgium is een coding school voor vluchtelingen in België en werven deelnemers aan voor hun klas die op zondag 6 september begint. Tijdens de zeven maanden durende cursus verwerven de deelnemers alle nodige vaardigheden om een carrière in webontwikkeling te beginnen.

Wat moet je kunnen?

- Een gemiddeld niveau van Engels spreken
- Besteed min. 25 uur/week aan zelfstudie
- Woon de zondagse lessen bij van 12u-16u
- Zich verbinden aan het programma voor 7 maanden

Geen technische opleiding vereist.

Info

Meer informatie over de opleiding vind je hier.

Surf ook eens naar de website https://hackyourfuture.be of neem contact op met applications@hackyourfuture.be als je vragen hebt.

Inschrijven

Interesse? Meld je aan voor 28 juni via het digitale inschrijvingsformulier

 

locatie

Zomerkamp voor jongeren op de vlucht

05/08/2020 tot 09/08/2020
gratis evenement

Vluchtelingenwerk Vlaanderen organiseert samen met Tumult een zomerkamp voor jongeren op de vlucht van woensdag 5 t.e.m. zondag 9 augustus in Oostduinkerke. Dit zomerkamp kadert binnen ons project Ananas.

Een zomerkamp aan zee (in Bivakhuis de Hoge Duinen afdeling de Sloep in OOstduinkerke) waar naast dansen en plezier ook campagne en beleid op het programma staan. Het beloofd een kamp vol plezier, workshops, strategie en gezelligheid te worden. 

Ben/was jij op de vlucht?  Ben je tussen de 16 en de 25 jaar? Wil je graag iets veranderen in de maatschappij? Dan ben je meer dan welkom bij Project Ananas!

Schrijf je hier in voor het zomerkamp en we laten je zo snel mogelijk de laatste praktische details weten!

 

locatie