Gastvrij Antwerpen 4

gratis evenement
Graag willen we je uitnodigen voor de vierde editie van Gastvrij Antwerpen, het warmste feest van de wereld in Antwerpen. We verwachten je op 29 november 2017 (16u-20u) op campus Zuid van de Karel De Grote Hogeschool.
 

Deze vierde editie van dit warme en gastvrije evenement is voor alle mensen met een goed ♥. Gastvrij Antwerpen 4 is dé uitgelezen kans voor locals en nieuwe Antwerpenaren om elkaar (beter) te leren kennen. Dat kan via leuke gesprekken, maar ook door film, live getuigenissen en forumtheater. Dat kan bij een dampende kom soep (van tomatensoep met ballekes op de wijze van de bomma tot pittige Asian Style) of in een meer formeel kader. Want deze keer hebben we onze eigen pop-up met talloze Antwerpse organisaties en diensten die actief zijn op domeinen als werk, onderwijs, gezondheid en ontspanning. Zij nemen samen plaats om zich voor te stellen, hun werking toe te lichten, vragen te beantwoorden en dat alles op een laagdrempelige en hartelijke manier. Op die manier houden we onszelf en het beleid een spiegel voor. Hoe gastvrij zijn wij? Hoe versterken we elkaar (of net niet)?

Wij doen die namiddag drie workshops voor kinderen: het kinderboek Lappelien wordt voorgelezen door de auteur Myriam Roelandt (6 – 9 jaar, max. 50 kinderen), er is een workshop tekenfilm maken met Roman Klochkov (10-14 jaar, max. 15 kinderen) en een workshop met inleefspellen over het thema vluchtelingen (6-12 jaar, max. 45 kinderen). Aan onze stand kun je die dag bovendien drie gezinstickets voor het Feest van 30 jaar Vluchtelingenwerk winnen.

Maar ook met:

- getuigenissen van mensen met een migratieverhaal 
- participatief theater door mensen met een migratieachtergrond
- participatief theater door vrouwengroep
- film 'Thuis in Antwerpen'
- kinderanimatie, verzorgd door Vluchtelingenwerk Vlaanderen
- DJ's
- soepbuffet met soepen vanuit de hele wereld 
- Oxfam bar 

Gastvrij Antwerpen is dé kans: 

- om mensen te ontmoeten, locals en nieuwe Antwerpenaren
- om organisaties te leren kennen die zich inzetten voor mensen in nood en mensen op de vlucht
- om meer te weten te komen over hoe en waarom mensen moeten vluchten
- om zelf aan de slag te gaan als vrijwilliger 
- om te tonen dat Antwerpen een hartelijke, gastvrije, solidaire en warme stad is

Meer info

Voor het hele programma en alle updates volg ons op Facebook.
 

Organisatoren

Een organisatie van Beweging.net, Variant, BZN Kansenhuis/Filet Divers, Karel De Grote Hogeschool, Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad, Internationaal Comité, De Loodsen, Pax Christi Vlaanderen, Karel De Grote hogeschool, Hart boven hard Antwerpen, Dokters van de Wereld, Adviescentrum Migratie, 11.11.11, Vluchtelingenwerk Vlaanderen en vele mensen met een goed ♥
Met de steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

 

Campus Zuid, BRU45 - Karel de Grote-Hogeschool
Brusselstraat 45
2018 Antwerpen
België