Kalender

wereldvluchtelingendag 2021

gratis evenement

Op zondag 20 juni is het Wereldvluchtelingendag en staan we stil bij de miljoenen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn. Verschillende organisaties willen een groot gemeenschappelijk signaal uitzenden waaruit blijkt dat die mensen meer dan welkom zijn. Deze herdenkinsdag is tevens een belangrijk moment om je steun te betuigen. 

Hieronder vind je binnenkort een overzicht van alle evenementen van onze leden, vrijwilligersgroepen en andere organisaties. Bekijk welk evenement je bij kan wonen in jouw buurt. 

locatie

Introductie Opleiding Internationaal Humanitair Recht (IHR)

27/05/2021 tot 29/05/2021
Rode Kruis-Vlaanderen
betalend evenement
€25,00

 

Opleiding

Altijd al willen weten welke regels er gelden tijdens een oorlog? Welke verschillende soorten gewapende conflicten er zijn? Welke beperkingen er zijn op het gebruik van wapens in gewapende conflicten? Dan is deze opleiding iets voor jou! 

Rode Kruis-Vlaanderen legt tijdens haar jaarlijkse Introductie opleiding de basisthema’s van het internationaal humanitair recht (IHR) uit. Om tegemoet te komen aan de COVID-19 maatregelen, zal deze vorming worden opgedeeld in twee sessies en volledig online verlopen. Er zal ruimte zijn voor interactie en oefeningen. 

Programma

Op donderdagavond 27 mei worden de bronnen, het toepassingsgebied en de actoren binnen het IHR belicht. Op zaterdagnamiddag 29 mei zal er dieper ingegaan worden op de regels met betrekking tot middelen en methoden van oorlogsvoering, de naleving van het IHR en de uitdagingen hieraan verbonden. De lezingen zullen worden gegeven door experten met een verschillende achtergrond binnen het vakgebied IHR. 

Heb jij interesse in deze opleiding? Op de website van Rode Kruis-Vlaanderen vind je meer informatie. Wil je je al meteen inschrijven? Klik dan hier.

 

locatie

Fototentoonstelling MigratieMuseumMigration

04/05/2021 tot 14/08/2021
MigratieMuseumMigration
betalend evenement

MigratieMuseumMigration

In Brussel leven ongeveer 180 nationaliteiten samen. Wil jij kennismaken met de wereld in je stad? Het MigratieMuseumMigration vertelt de verhalen van de eerste generatie gastarbeiders, oorlogsvluchtelingen, Europeanen die zich vrij verplaatsen in de EU en de allereerste asielzoekers in het Klein Kasteeltje. Als bezoeker ontdek je herinneringen en souvenirs van de verschillende culturen die onze hoofdstad hebben gevormd én zullen vormen. Het museum is namelijk nooit 'af': het staat symbool voor de constante dynamiek in Brussel.

Fototentoonstelling

Het MigratieMuseumMigration organiseert verschillende tentoonstellingen om vanuit kunst naar het onderwerp migratie te kijken. Vanaf 4 mei tot 14 augustus 2021 loopt een fototentoonstelling die een unieke en persoonlijke blik werpt op de weg die vluchtelingen afleggen in en naar Europa.

Heb jij interesse? Reserveer dan snel via museum@foyer.be of bel naar +32 (0)2 609 55 61

www.migratiemuseummigration.be

 

locatie
MigratieMuseumMigration
Werkhuizenstraat 17
1080 Sint-Jans-Molenbeek
België