Kalender

‘Jantje zag eens pruimen hangen’

05/02/2018 tot 31/05/2018
Vocvo, het Vlaams ondersteuningscentrum voor het volwassenenonderwijs
gratis evenement

Je kan met je organisatie de theatervoorstelling 'Jantje zag eens pruimen hangen’ aankopen. Dit is een totaalspektakel over kansarmoede en onderwijs. De acteurs zijn kinderen, jongeren en ouderen en wordt door vluchtelingen en (kans)arme mensen op de planken gebracht. Met deze voorstelling krijgt iedereen een stem. Soms rauw, soms grappig, soms confronterend, soms adembenemend maar altijd recht uit het hart. Ze werken hiervoor samen met Link, Puerto en Welzijnszorg. Deze keer zullen ook zeven kinderen op het podium staan en zij spelen een zeer belangrijke rol in het totaalspektakel. Het centraal thema gaat over onderwijs als een hefboom om uit het armoedegebied te geraken.

Meer info?

Hoe kan je deze voorstelling aankopen ten voordele van de acteurs uit verschillende armoedeorganisaties? Of wens je meer informatie? Je neemt contact op met ancloethsu@gmail.com of via 0474 24 28 34 (Nicole en Amand).

Voor de voorstelling betaal je 1000 euro (hierover kan gepraat worden als dit voor je organisatie niet haalbaar is). Je zorgt zelf voor een zaal met een podium. Je zorgt zelf voor je publiek. Over de inkomsten van jullie eventueel verkochte tickets kan je zelf beslissen: inzetten voor je eigen organisatie of in de pot steken van de acteurs. 

De voorstellingen zelf vinden plaats tijdens de weekends vanaf oktober 2018 tot januari 2019.

locatie

ThinkYoung op zoek naar jongeren voor Coding Summerschool

11/04/2018 tot 15/06/2018
ThinkYoung
gratis evenement

ThinkYoung organiseert een zomerschool in Brussel voor jongeren die willen leren programmeren. Ook jonge vluchtelingen zijn welkom om zich aan te melden en gratis deel te nemen.

ThinkYoung is een denktank die zich op jongeren richt. Sinds 2007 probeert de organisatie jongeren te betrekken in besluitvorming. Dit doen zij door middel van verschillende studies en vragenlijsten, door documentaires te maken, beleidsvoorstellen te schrijven en opleidingen te ontwikkelen. Hun doel is om jongeren te stimuleren en hen de middelen te geven om een positieve impact te maken en verandering teweeg te brengen.

Binnenkort zal er in Brussel een zomerschool plaatsvinden, waarin jongeren een training in programmeren kunnen volgen. Deze Coding Summerschool loopt van twee tot zes juli en is bedoeld voor jongeren tussen de acht en zestien jaar. ThinkYoung denkt hiermee in te spelen op de toekomstige arbeidsmarkt. Zo zouden er binnen de EU al zo’n 900 000 banen in de ICT-sector niet zijn vervuld door een tekort aan skills. Jongeren krijgen de kans om een programma te volgen die rekening houdt met de behoefte van de hedendaagse jeugd en de skills die de industrie vereist.

ThinkYoung beoogt zoveel mogelijk diversiteit binnen hun programma’s. Sinds 2016, leidde de codeerschool al 139 leerlingen uit zeventien verschillende landen op. Bovendien probeert de organisatie zoveel mogelijk vrouwen bij het programma betrekken, met het oog op de onevenwichtige genderverdeling binnen de sector. De opleiding is gratis voor alle geselecteerde deelnemers.

Geïnteresseerd? Meld je hier aan. 

 

Coding Summer School 2017 - ThinkYoung

locatie

Laagdrempelige opleiding naar job op hoogte

16/04/2018 tot 31/08/2018
VDAB, Rising You, Acrotech en C.B.T
gratis evenement

VDAB is op zoek naar gemotiveerde werkzoekenden, die zin hebben in een uitdagende en boeiende job… op hoogte!

Samen met Rising You, een sociale onderneming die kansenjongeren tot klimmers opleidt, starten we in mei met een opleidingstraject tot telecom - monteur op hoogte

In de vorige drie trajecten hebben we 35 cursisten opgeleid waarvan 34 zijn tewerkgesteld in het aangeleerde beroep. In de samenwerking met Rising You leggen we de focus leggen op alle mogelijke kansengroepen (dus niet alleen erkend vluchtelingen). Het traject blijft nog steeds op maat van laagtaalvaardigen. Maar ook Nederlandstaligen zijn welkom! 

Kandidaten beantwoorden aan de volgende criteria:

  • Interesse in het aanleren van technische vaardigheden
  • Nederlands minimum 1.2 (mondeling en schriftelijk)
  • Géén hoogtevrees
  • Fysiek en mentaal fit
  • Ingeschreven bij VDAB
 

AGENDA

16/04 & 20/04

Infosessie in Antwerpen

23/04

Praktijk test op hoogte + eindevaluatie in Herentals

30/04 – 31/08

* 5 daagse training met verblijf (Ardennen)

* Opleiding Rope Access  - touwtechnieken bij Rising You (Brussel en Leuven)

* Cursus VCA bij VDAB (Antwerpen)

* Opleiding hoogwerker bij VDAB (Herentals)

* Opleiding montagetechnieken bij VDAB (Antwerpen)

* Opleiding herstellen van platte daken bij VDAB (Hamme)

* Toegangscertificaat hoogspanningslijnen en - posten (AVIL & AVIP) bij Elia (Schaarbeek)

* Opleiding rijbewijs B -theorie ism  CBE (Antwerpen)

* Stage bij één van de deelnemende bedrijven

 
 

Geïnteresseerde werkzoekenden of toeleiders zijn welkom op de infosessies. Inschrijven van werkzoekende via onderstaande link

https://risingyou.youcanbook.me/

We voorzien daar vanzelfsprekend een visuele voorstelling van de job en de verwachtingen. Met vragen kan je intussen terecht bij:

Tineke Gerits, klantenconsulent VDAB Schoten 03 641 42 21

Veronique Verhoeven, klantenconsulent VDAB Schoten 03 641 42 13


 
locatie