Kalender

‘Jantje zag eens pruimen hangen’

05/02/2018 tot 31/05/2018
Vocvo, het Vlaams ondersteuningscentrum voor het volwassenenonderwijs
gratis evenement

Je kan met je organisatie de theatervoorstelling 'Jantje zag eens pruimen hangen’ aankopen. Dit is een totaalspektakel over kansarmoede en onderwijs. De acteurs zijn kinderen, jongeren en ouderen en wordt door vluchtelingen en (kans)arme mensen op de planken gebracht. Met deze voorstelling krijgt iedereen een stem. Soms rauw, soms grappig, soms confronterend, soms adembenemend maar altijd recht uit het hart. Ze werken hiervoor samen met Link, Puerto en Welzijnszorg. Deze keer zullen ook zeven kinderen op het podium staan en zij spelen een zeer belangrijke rol in het totaalspektakel. Het centraal thema gaat over onderwijs als een hefboom om uit het armoedegebied te geraken.

Meer info?

Hoe kan je deze voorstelling aankopen ten voordele van de acteurs uit verschillende armoedeorganisaties? Of wens je meer informatie? Je neemt contact op met ancloethsu@gmail.com of via 0474 24 28 34 (Nicole en Amand).

Voor de voorstelling betaal je 1000 euro (hierover kan gepraat worden als dit voor je organisatie niet haalbaar is). Je zorgt zelf voor een zaal met een podium. Je zorgt zelf voor je publiek. Over de inkomsten van jullie eventueel verkochte tickets kan je zelf beslissen: inzetten voor je eigen organisatie of in de pot steken van de acteurs. 

De voorstellingen zelf vinden plaats tijdens de weekends vanaf oktober 2018 tot januari 2019.

locatie

Welzijnszorg geeft financiële steun... en meer dan dat!

08/02/2018 tot 15/04/2018
Welzijnszorg
gratis evenement
Tussen einde januari en half april gaat Welzijnszorg op zoek naar organisaties die armoede voorkomen of bestrijden. Deze organisaties kunnen een (beperkte) financiële steun aanvragen. Er zijn twee mogelijkheden: 

  1. Welzijnszorg zoekt elk jaar organisaties of projecten actief tegen armoede die met ons een stevigere samenwerking van twee jaar willen aangaan.
    In die periode kunnen deze organisaties onder andere gevraagd worden mee te werken aan de inhoud van een volgende campagne of van een thematisch dossier van Welzijnszorg.
  2. Welzijnszorg geeft elk jaar kleine startende armoedeorganisaties en armoedeorganisaties die iets nieuws willen opstarten, een beperkte toelage.

Aanvragen kunnen ingediend worden tot 15 april 2018.

Meer info

 
Dien een aanvraag in of moedig anderen aan dit te doen. Voor meer info en met vragen kan je terecht bij de regionale dienst van Welzijnszorg waar je organisatie haar werking heeft. 
locatie

Onze expo BE.LAND verhuist naar Leuven

12/03/2018 tot 31/03/2018
gratis evenement

Vluchten is een verhaal van alle tijden. Maar ook gastvrijheid tegenover vluchtelingen heeft in België een lange traditie. Van 12 maart 2018 tot 31 maart 2018 kan je deze boeiende geschiedenis ontdekken op onze expo BE.LAND in het KADOC te Leuven.

Verschillende generaties vluchtelingen vertellen je hoe ze hun aankomst in België beleefden. Je ontdekt er ook hoe we gastvrijheid de voorbije 65 jaar hebben ingevuld.

locatie
KADOC
Vlamingenstraat 39
3000 Leuven
België