Geef jij jonge vluchtelingen een warme start?

 

 

Geef jij jonge vluchtelingen een warme start? Hun geluk begint vaak bij een eenvoudige hallo in het dagelijks contact in je buurt of straat.

Met de campagne ‘DeGeluksbrengers’ lanceert Vluchtelingenwerk Vlaanderen samen met Tumult vzw en Cera een nieuw symbool. Met het klavertje toon jij dat je openstaat voor jonge vluchtelingen.

Geluksbrengers zijn er in alle vormen: sommigen zeggen simpelweg hallo, anderen zetten zich in als lokale vrijwilliger om jonge vluchtelingen hun toekomstdromen helpen te realiseren.

Of je nu een vereniging, een individuele burger, een gemeente of een bedrijf bent, iedereen kan het klavertje mee verspreiden en duidelijk maken dat jij jonge vluchtelingen welkom heet.

Word jij ook een geluksbrenger? 

  1. Een eenvoudige hallo zorgt voor een warme start. Met het klavertje toon je dat jij open staat voor contact met jonge vluchtelingen. Voeg het klavertje toe aan je Facebookprofiel.

  2. Engageer je in jouw buurt om jonge vluchtelingen op weg te helpen: oefen mee Nederlands, help met huiswerk, word buddie of ga samen sporten. Veel of weinig tijd: er is voor ieder wat wils.

  3. Doe een duit in het zakje en steun ons. Zo kunnen we blijven werken aan een warm onthaal voor iedereen.

Bestel hier binnenkort jouw buttons en ander materiaal met het klavertjessymbool. 
 

Blijf op de hoogte van de acties van Vluchtelingenwerk en verspreid mee onze boodschappen

Wat doet Vluchtelingenwerk?

Met ons jongerenproject Ananas, ons Startpunt met aandacht voor de jongeren die op straat slapen, ons vele lobbywerk, ons rapport niet-begeleide minderjarige vreemdelingen in België ... zetten wij ons dagelijks in voor de ondersteuning, monitoring en empowerment van jonge mensen op de vlucht.

Meer informatie 

Heb je vragen? Neem dan contact op via info@vluchtelingenwerk.be of 02 225 44 00.

Volg ons op Facebook, TwitterInstagram en LinkedIn en maak zelf reclame via de hashtag #geluksbrengers