Week van de vrijwilliger: Leen

door lise

Waarom heb je ervoor gekozen om vrijwilligerswerk te doen?

Ik was op zoek naar werk en kwam de vacature voor communicatievrijwilliger tegen. Het leek me de ideale manier om ervaring op te doen. Daarnaast interesseert het thema vluchtelingen mij enorm. Ik schrijf er bijvoorbeeld ook mijn thesis over.

Wat doe je bij communicatie?

Ik ondersteun de communicatieverantwoordelijken in hun dagelijks werk. De job is heel gevarieerd: ik check de actualiteit; onderhoud de sociale media accounts; werk mee aan de communicatie rond campagnes en rapporteer erover.

Wat haal je persoonlijk uit vrijwilligerswerk?

Het werk geeft me het gevoel nuttig bezig te zijn. Door mensen en problemen meer zichtbaarheid te maken, heb ik het gevoel dat ik de organisatie kan helpen. Bovendien leer ik er enorm veel bij en kom ik op plaatsen waar ik anders nooit was geweest, zoals bijvoorbeeld de Humanitaire HUB.

Waarom is vrijwilligerswerk zo belangrijk?

Het is een vorm van maatschappelijk engagement en ik heb het gevoel dat dit broodnodig is in de samenleving waarin we nu leven. Het is belangrijk om mensen in moeilijke of harde situaties te tonen dat er nog steeds warmte is.