Vluchteling opent eigen winkel

door Dimitri

Abdallah Allawad vluchtte samen met zijn vrouw uit Syrië naar België. Hij besloot samen met haar een eigen zaak op te richten en kreeg daarbij hulp van het project AZO! dat vluchtelingen begeleidt naar ondernemerschap.

Onlangs opende hun supermarkt, die ligt in de Maastrichterstraat 88 in Tongeren, dé winkelstraat to be! Ze bieden zowel Syrische als Russische producten aan. Buiten droge voeding hebben ze ook een kleine slagerij waar ze vers vlees, kippenvlees, gebakjes en brood verkopen. Je kan er ook zondag gaan winkelen.

Op zoek naar informatie over Project AZO! dat vluchtelingen begeleidt bij het opstarten van een eigen onderneming: website - www.projectazo.be/; Facebook  en film

Met de steun van

Project AZO! is een samenwerking van Stebo, Starterslabo’s, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Microstart, Unizo, Exchange vzw, Smart, iDrops, Zenitor, SYNTRA Vlaanderen, VDAB en Agentschap Inburgering en Integratie.

Project AZO! wordt financieel mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds (ESF) en het Vlaams Cofinancieringsfonds (VCF).