Rino Feys schrijft boek 'Kruimels, Op zoek naar een toekomst'

door Dimitri

'Inlanders en nieuwkomers krijgen er de kans om een nieuwe start te maken. De verhalen gaan ook over mensen die in de Kringloopwinkel werken zoals nieuwkomers uit Irak, Somalië, Syrië en Afghanistan.'

'Kruimels, Op zoek naar een toekomst', het boek dat Rino Feys schreef over de dagelijkse gang van zaken in een kringloopwinkel in de regio Zuid West-Vlaanderen waar hij werkt, is nu beschikbaar in de boekhandel.

De titel verwijst naar de kruimels van tafel, oftewel datgene we niet meer nodig hebben en gratis weg kunnen geven waardoor een organisatie als de kringloopwinkel ondertussen reeds tientallen jaren in staat is om honderden mensen uit de regio in de sociale economie te werk te stellen.

De verhalen gaan over onze inlanders maar ook over nieuwkomers: Wahid uit Irak, Feysal uit Somalië, Mahmoud uit Afghanistan, Bilal uit Syrië, Djetenin uit Ivoorkust. Te snel wordt aangenomen dat deze mensen hier uit vrije wil zijn. Alsof ze hun vrienden en familie zomaar in de steek lieten, en vanuit het niets een dure, levensgevaarlijke reis ondernamen naar bestemmingen waar ze niet welkom zijn. 

Al deze mensen hebben een en ander meegemaakt voor ze bij ons terechtkomen. Spectaculaire maar ook schrijnende verhalen die erom smeken om verteld te worden.

Meer info en bestellen

Kruimels, uitgegeven door Broederij Ei, kost 17,50 euro en is in Kringloopwinkels in Zuid-West-Vlaanderen, in boekhandels en via bol.com te koop: https://www.facebook.com/rinofeys.kruimels.