Refugee Walk Teaser: Zana Hanafi

Nog niet honderd procent overtuigd om mee te stappen met de Refugee Walk?

Onze ambassadeurs delen hun verwachtingen en geven nuttige tips en tricks zodat jij die 40 kilometer vlotjes uitwandelt. 

Vandaag stellen we Zana Hanafi aan je voor. Zana is met haar grote hart en stralende lach één van de meest enthousiaste vrijwilligers van ons Startpunt. Met haar vluchtverhaal is ze de geknipte persoon om mensen op de vlucht te informeren en verder te helpen.

Volgens Zana is de Refugee Walk een geweldige kans voor Belgische deelnemers om in de voetsporen van vluchtelingen te treden. ‘Het is maar een klein deel van wat vluchtelingen doormaken, maar toch is het een mooie manier om je in te leven in de lange afstanden die ze afleggen op zoek naar een veilige thuis. En natuurlijk is het ook heel leuk om zo geld in te zamelen voor mensen op de vlucht.’  

‘Mijn moeder onderschatte de afstand compleet’

Zana wist niet goed wat ze van de fotoshoot kon verwachten. ‘Maar toen ontdekte ik dat Abdulazez de foto’s ging nemen. Hij is toevallig een supergoede vriend van me, dus was ik meteen helemaal op m’n gemak.’  

De wandeltocht van 40 kilometer wordt wellicht een grotere uitdaging. ‘Toen ik mijn ouders over de Refugee Walk vertelde, onderschatte mijn moeder de afstand compleet. Mijn vader moest het in perspectief plaatsen. Wij komen uit het noorden van Syrië en die 40 kilometer is ongeveer de afstand van ons dorp tot de hoofdstad Aleppo. Toen pas snapte mijn moeder wat deze uitdaging inhoudt. Maar hey, we staan allemaal voor dezelfde uitdaging en ik weet zeker dat iedereen tot het uiterste zal gaan voor het goede doel.’

Wil je meestappen of geld inzamelen voor andere teams? Neem zeker een kijkje op www.refugeewalk.be.

 

Click here for the English version