Collega in de Kijker: Sofie Busschop

Vandaag zetten we opnieuw een collega in de kijker. We interviewen een medewerker en vragen naar zijn of haar verhaal bij Vluchtelingenwerk. Sofie Busschop, vorig jaar pas afgestudeerd, wist niet zo goed wat ze na haar studies ging doen. Ze koos voor een vrijwillige stage binnen ons team communicatie. Met haar achtergrond in Taal- en Letterkunde, haar frisse blik op de wereld en tomeloze inzet, is Sofie een echte versterking voor ons team. ‘Je zit alleszins nooit stil. Ik heb er enorm veel uit bijgeleerd. En het team is ook super, team communicatie in het bijzonder of course.’

Hoe ben je begonnen bij Vluchtelingenwerk?

Sofie: 'Ik ben vorig jaar afgestudeerd in Taal- en Letterkunde, en wist niet zo goed wat erna te doen: werken, iets bijstuderen, …  Een vrijwillige stage leek me de ideale manier om uit te zoeken welke richting ik uit wou, en om ervaring op te doen. Ik stond eigenlijk op het punt een andere stage aan te nemen, toen ik zag dat Vluchtelingenwerk een vrijwilliger/stagiair pers en communicatie zocht. Ik ben heel blij dat ik nog de switch heb kunnen maken!'

'Sinds februari draai ik voltijds mee in het team communicatie. Wat ik erg leuk vind is de variëteit die je als communicatiemedewerker hebt. Je ondersteunt eigenlijk de verschillende afdelingen, en werkt mee aan de diverse projecten die bij Vluchtelingenwerk lopen. Zo kan je de ene dag de sociale media tijdens een protestactie aan het doen zijn, en de andere dag een interview afnemen voor de nieuwsbrief of persberichten opstellen voor het volgende evenement. Je zit alleszins nooit stil. Ik heb er enorm veel uit bijgeleerd. En het team is ook super, team communicatie in het bijzonder of course.'

'Voor mij loopt het hier volgende week op zijn einde, want dan roept het echte werkleven. Tijdens mijn stages heb ik ook wat gesolliciteerd, en dat is goed afgelopen!  Mijn plannetje is dus wel goed uitgedraaid. Maar ik wil zeker als vrijwilliger actief blijven bij Vluchtelingenwerk. En bij de Refugee Walk zal ik in elk geval aanwezig zijn!'