Blog teamdag Vlaamse Gemeenschapscommissie

De collega’s van directie Personeel en HRM van de Vlaamse Gemeenschapscommissie trokken op 23 mei op teamdag in Brussel. De weergoden subsidieerden ons met een stralende hemel.

Via twee geleide wandelingen werden stevige porties Brusselse realiteit verkend, waarover tijdens een barbecue in Gemeenschapscentrum De Kroon kon worden gereflecteerd. ’s Namiddags zat vol jeugdbewegingsnostalgie en werden tijdens teamspellen,  grenzen verlegd en banden gesmeed. De teamspellencommissie haalde woordraadsels boven, poetste de banken in de omgeving van het gemeenschapscentrum, dook onder in de lokale bibliotheek, testte de vliegvaardigheden, de smaakpapillen en de toneeltalenten. En of er verborgen gaves werden ontdekt!

   

Onder begeleiding van een gids van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, en met realistische, illustraties van een Syrische vluchteling stapten we door de procedure die vluchtelingen en asielzoekers doorlopen.

We hebben de intentie om onze maximale steen bij te dragen aan twee concrete acties:  

-      Vrijwilligers bij zomerconversatietafels van Startpunt Vluchtelingenwerk.

-      De Refugee Walk op zondag 24 september, in het Nationaal Park Hoge Kempen.

Een tweede wandeling liep langs de Brusselse open en gesloten poorten, en gaf ons een zicht op het leven van daklozen. Hoe eet, leeft en slaapt een dakloze ? Waar vindt hij/zij een toilet ? Maar vooral: wat doen wij met onze daklozen ? Hoe laten we hen de kansen benutten om thuis te komen? Geven we hen een habbekrats om te overleven? Maken we ons alleen zorgen in de winter en zijn we jaloers bij een warme zomernacht?

Beide werelden gaven ons een hart, gezwollen van indrukken…