Blog lise

afbeelding van lise

Erasmus+ Online Linguistic Support is ook beschikbaar voor vluchtelingen. De online taalcursus wordt gratis aangeboden voor een periode van drie jaar. Vluchtelingen kunnen zich via Vluchtelingenwerk Vlaanderen aanmelden.

Wat is OLS?

OLS (online linguïstische steun) is een programma dat ondersteuning biedt bij het leren van talen. Ze organiseren taallessen, taaltesten en online... klik om verder te gaan »

Waarom heb je ervoor gekozen om vrijwilligerswerk te doen?

Ik was op zoek naar werk en kwam de vacature voor... klik om verder te gaan »

Het is week van de vrijwilliger, daarom zetten we bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen onze vrijwilligers in de virtuele bloemetjes. Gedurende de hele week publiceren we korte interviews met hen. Vandaag is het de beurt aan Loredana. Zij is vrijwilliger bij de conversatietafels, een project waar anderstaligen hun Nederlands kunnen oefenen. 

Waarom ben je vrijwilliger?

Sinds ik in 2015 naar... klik om verder te gaan »

Het is week van de vrijwilliger, daarom zetten we bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen onze vrijwilligers in de virtuele bloemetjes. Gedurende de hele week publiceren we korte interviews met hen. Vandaag is het de beurt aan Abdinuur en Jemale zij zijn vrijwilliger bij ons Startpunt. Vluchtelingen kunnen tijdens de middagpauze van Dienst Vreemdelingenzaken terecht bij het Startpunt, waar ze soep en... klik om verder te gaan »

Het is week van de vrijwilliger, daarom zetten we bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen onze vrijwilligers in de virtuele bloemetjes. Gedurende de hele week publiceren we korte interviews met onze vrijwilligers. Vandaag is het de beurt aan Hilde, zij is vrijwilliger bij ons project Jobcoaches. Het project heeft als doel mensen op de vlucht te ondersteunen in hun zoektocht naar werk. De Jobcoaches ... klik om verder te gaan »

Op 23 januari is onze campagne Gastvrije Gemeente officieel uit de startblokken geschoten. We zijn ondertussen toe aan de vijfde editie, die met de gemeenteraadsverkiezingen een extra dimensie krijgt. Onze collega Thomas organiseert de campagne en daarom zetten we hem in de kijker.

De Gastvrije Gemeente campagne is vorige maand opnieuw gelanceerd, wat houdt de campagne juist in?

... klik om verder te gaan »

UNICEF heeft een rapport uitgebracht waarin migranten- en vluchtelingenkinderen het woord krijgen. Ze rapporteren over het onderzoek naar de bescherming, opvang en integratie van de kinderen. Daarnaast doet UNICEF een aantal aanbevelingen.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen heeft mee bijgedragen aan dit rapport via de Altochtonen van de Toekomst. Enkele jongeren van het project lieten een... klik om verder te gaan »

Het initiatief Woning gezocht, buren gevonden van Orbit vzw breidt zich uit naar Boom. Hiervoor werken ze samen met vzw Booms welkom. Het initiatief ondersteunt erkende vluchtelingen in hun zoektocht naar een huurwoning. 

Booms welkom helpt vluchtelingen aan een woning in de Rupelstreek. De meeste vluchtelingen gaan op zoek naar een woning in de steden, maar sommigen blijven liever in... klik om verder te gaan »

Zaterdag 20 januari komt Elvis Peeters naar de reizende expo BE.LAND, die sinds 17 januari in de bibliotheek van Ukkel staat. Hij komt er de nieuwe versie van zijn boek De ontelbaren voorstellen. Het boek dat hij samen met zijn vrouw schreef kwam uit in 2005. Meer dan 10 jaar later heeft Lezen voor Iedereen – de Belgische tak van de Nederlandse uitgeverij Eenvoudig Communiceren  – besloten om... klik om verder te gaan »

Dit weekend vertrekken de jongeren van ons project ‘Road of Change’ – in samenwerking met de Bond Zonder Naam – naar Duinkerke en Steenvoorde. Ze zullen daar begeleid worden door Vzw Humain. Wij spraken vorige week met Sofie D’Hulster, voorzitter van Vzw Humain, over de vzw en de voorbereidingsdag op 6 januari.

‘Wij zijn bijzonder blij dat we mogen meewerken aan dit project’, zegt Sofie... klik om verder te gaan »