Kalender

Open Design Course for refugees

KASK / School of Arts Ghent
gratis evenement

KASK / School of Arts Ghent offers a course in Open Design for refugees and asylum seekers currently staying in Belgium. The course program focuses on Open Design as a technological and as a cultural, artistic and critical practice. The course method is based on co-creation and peer learning, and puts an emphasis on new media literacy.

This 8-week course is open for refugees, asylum seekers but also 'sans papiers' and people who does not have easy access to higher education. The course accepts a maximum of 12 participants.

Candidates should apply by sending some background information about themselves. Our common language is English.

Register and apply here for the course

There is no tuition fee, participation is free of charge.

We can support your travel expenses to the course and also the lunch between morning and afternoon classes is covered by the course.

The program of 2019 starts at September 02, 2019 and ends on November 17, with an exhibition at KASK school of arts.

Click here for more information

locatie

Intervisiegroep voor eerstelijnswerkers die werken met vluchtelingen.

23/09/2019 tot 08/06/2020
Exil vzw
betalend evenement
€40,00

Van september 2019 tot juni 2020 organiseert Exil vzw maandelijks een intervisiegroep voor eerstelijnswerkers die werken met vluchtelingen.

Eerste sessie

Maandag 23 september 2019
13u30 tot 16u30
Exil vzw
Kroonlaan 282, 1050 Elsene

Inschrijven

Je kan je hier inschrijven

locatie

Doe mee aan de COME IN Award!

gratis evenement

De COME IN Award op dinsdag 24 september in Mechelen, is een prijsuitreiking voor organisaties die zich inzetten op de tewerkstelling van vluchtelingen en migranten.

Heeft jouw organisatie een vluchteling in dienst of een persoon met migratieachtergrond? Stimuleer jij diversiteit en een inclusief werkklimaat? Zo ja, deel dan jouw succesverhaal en schrijf je in voor de COME IN Award.

Wat?

De COME IN Award is een wedstrijd die de integratie van vluchtelingen en migranten in Europese bedrijven wil bevorderen. Daarom zijn we op zoek naar innovatieve initiatieven of ideeën om de integratie van werknemers van vluchtelingen en migranten te bevorderen.

Voor wie?

De competitie is gericht op alle bedrijven, ngo's en overheden die de tewerkstelling van vluchtelingen en/of migranten ondersteunen. Werkgevers of personeelsleden kunnen de prijs aanvragen. Je kan deelnemen indien je project/benadering binnen één van de volgende drie COME IN domeinen valt:

  • Innovatieve benaderingen om vluchtelingen/migranten aan te werven en/of te integreren
  • Het creëren van specifieke ondersteuningsstructuren binnen uw organisatie voor werknemers met een migratie-achtergrond
  • Competentiebeoordeling van vluchtelingen/migranten

Hoe deelnemen?

Je kan deelnemen aan de wedstrijd indien jouw organisatie geïmplementeerde, bestaande of geplande benaderingen/projecten heeft die de integratie van Vluchtelingen en/of migranten op de werkvloer bevorderen.

Je kan jouw project elektronisch indienen via de onderstaande knop.

Wat kan je winnen?

De winnaars worden uitgenodigd om hun project te presenteren op de conferentie die op 24 september 2019 wordt gehouden in Mechelen met een internationaal publiek. De winnaar profiteert overigens van een Europese disseminatie in een specifieke nieuwsbrief en op onze COME IN-website.

Ik schrijf me in 

Voor meer informatie klik je hier

locatie