Jij en ik - verhalen over vriendschap en vluchtelingen

door Dimitri

In onze wereld zijn 22,5 miljoen mensen op de vlucht: mensen die alles wat hun bekend en lief is hebben achtergelaten omdat oorlog, honger, hun politieke of culturele achtergrond, hun seksuele geaardheid of iets anders hun bestaan bedreigde. Deze mensen hebben een plek nodig: een plek waar ze veilig zijn, waar ze welkom zijn en waar ze iets van een nieuw bestaan kunnen proberen op te bouwen.

De eerste stap naar een nieuw leven is vriendschap. In Jij en ik laten negentien jeugdboekenauteurs zien dat vriendschap grenzen en culturen, afkomst en geaardheid overstijgt. En dat vluchtelingen welkom zijn.

Jan TerlouwGijs WandersMargaretha van AndelAriënne BoltAlyze BosPieter KoolwijkJesse GoossensJoyce PoolMarco KunstMireille GeusCarolien CetonAnna van PraagJowi SchmitzPeter-Paul RauwerdaEllen van VelzenLenneke WesteraEva MoraalMarloes MorshuisSjoerd Kuyper en Annet Huizing leverden bijzondere bijdragen. Van gedichten tot autobiografische verhalen, van historische gebeurtenissen tot sciencefiction. Van enkele regels tot vele pagina's. Over vluchtelingen uit alle windstreken. Maar met één grote overeenkomst: een warm hart voor diegenen die hun thuis hebben moeten ontvluchten.

Een ontroerend, hoopgevend en onmisbaar boek in iedere boekenkast en elk klaslokaal. En een boek dat helpt: een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan het vluchtelingenprogramma van UNHCR.

 

Meer info vind of het boek bestellen kan je hier.